Samsun depremi kaç saniye sürdü? Deprem Uzmanı Naci Görür'den Samsun açıklaması

TAKİP ET

Samsun'da gece saat 03.10'da meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremin 23 saniye sürdüğü görülürken, Deprem Uzmanı Naci Görür'den Samsun'daki deprem ile ilgili açıklama geldi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre Karadeniz’de Samsun körfezi 18.27 km derinlikte Atakum ilçesinde saat 03.10’da 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
SAMSUN DEPREMİ KAÇ SANİYE SÜRDÜ? Gece saat 03.10’da meydana gelen deprem 23 saniye sürdü.
Bir işyerinin kameralarına yansıyan deprem anında ışığın beşik gibi sallandığı ve ağaçlarda bulunan kuşların panikle uçtuğu görülüyor. Kuş besleyen insanlarda o dakikalarda kuşların panik halde öttüğünü belirtiyorlar.
NACİ GÖRÜR'DEN SAMSUN AÇIKLAMASI
SamsunKentHaber'in haberine göre; Prof.Dr. Naci Görür, Samsun-Taflan açıklarında 4-1 büyüklüğünde deprem olduğunu belirterek, yaptığı açıklamada, "Samsun Taflan açıklarında 4,1 deprem oldu. Bu deprem muhtemelen kıyıya paralel güneye dalımlı bindirme fayları ile ilgili. Ülkemiz kıyıları kuzeye, denize doğru belirli miktarda ilerliyor" dedi.
Naci Görür'ün Samsun depremi ile ilgili yaptığı açıklamada tehlike var mı yok mu anlaşılamazken, sosyal medya kullanıcıları Görür'ün Samsun depreine ilişkin açıklamasına farklı yorumlar yaptı. Bazı sosyal medya kullanıcıları Naci Görür'ün Samsun-Taflan açıklarında yaşanan depreme ilişkin açıklaması sonrası 'Hocam büyük bir deprem olur mu? sorularını yöneltti. 
Naci Görür'ün depremin kıyıya paralel ve kıyılarında kuzeye yani denize doğru belirli miktarda ilerlediğine yönelik açıklamasının 'Büyük bir deprem olacağını sanmadığı, 'Görür hoca deprem yaratacak uzun bir fay hattı olmadığını söylüyor' gibi anlama geldiğini yazdı.

Samsun Taflan Karadeniz açıklarında deprem! AFAD 4, Kandilli 4.5 dedi