3 Aralık Dünya Engelliler Günü Samsun'da kutlanmayacak

TAKİP ET

Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, pandemi nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü bu yıl kutlayamayacaklarını açıkladı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engellilik adına farkındalığı artırmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenleniyordu. Engelli vatandaşları bir araya getiren etkinlikler bu yıl Kovid-19 tedbirlerine takıldı. Risk grubunda yer alan engellilerin sağlığı düşünülerek bu yıl, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün kutlanmamasına karar verildiği açıklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, "Bu yıl pandemi süreci nedeni ile bir araya gelemeyeceğiz. Bazı farkındalık etkinlikleri ve faaliyetleri yapamayacağız. Engelli kişiler, salgından çok ciddi bir şekilde etkilenmektedir. Engelli bireylerin Kovid-19'a yakalanma riski daha yüksektir. Çeşitli nedenlerle el yıkama ve fiziksel mesafeyi koruma gibi temel koruma önlemlerinin uygulanmasıyla alakalı engellerle karşılaşabilirler. Su, sanitasyon ve hijyen tesislerinin eksikliği, destek almak için fiziksel temasa ihtiyaç duymak, halk sağlığı bilgilerinin erişilebilir olmaması, genellikle aşırı kalabalık ve sağlıksız kurumsal ortamlara yerleştirilmek. Bu engeller, kötü şartlarda yaşayan ve/veya insani acil durumlardan etkilenenler için daha da ciddi sonuçlar doğurmakta olduğunu" söyledi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü