65 yaş üstü saat kaçta sokağa çıkacak?

TAKİP ET

65 yaş üstü bugün saat 12:00 - 18:00 arasında sokakta olacak!

65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçileri ile birlikte 17 Mayıs 2020 Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaklar. Bakan Koca, yaşlılara maske uyarısında bulundu.

    65 yaş üstü sokağa çıkma izni ne zaman başlıyor? 65 yaş üstü saat kaçta sokağa çıkacak? Geçtiğimiz hafta alınan kararlar neticesinde alınan 65 yaş üstü sokağa çıkma izni için yeni bir gelişme meydana geldi. 
Yaşlılar sokağa ne zaman çıkabilecek? sorusunun yanıtı hafta sonunun gelmesiyle araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı     Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar haftada bir gün sokağa çıkma iznine tabi olacaklar. İşte, 65 yaş üstü sokağa çıkma izni ile ilgili merak edilenler...
65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçileri ile birlikte 17 Mayıs 2020 Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaklar.
    İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile önümüzdeki günlerin meteorolojik verilerinde hava sıcaklarının yüksek seyredeceğinin değerlendirilmesi üzerine 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların 12:00-18:00 saatlerinde sokağa çıkmalarına karar verilmiştir" denildi.
    İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada yaşlıların sokağa çıkma izniyle ilgili, "Meteorolojik verilere göre 17 Mayıs pazar günü hava sıcaklıklarının yüksek seyredeceğinin değerlendirilmesi üzerine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip  Erdoğan’ın talimatıyla, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkma saatleri değişti. Yapılan değişiklikle bu kapsamdakiler pazar günü 12:00- 18:00 saatlerinde sokağa çıkabilecek" ifadeleri kullanıldı.
   Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da, "Koronavirüse karşı başarımızda, 65 YAŞ ÜSTÜ OLARAK, evde kaldığınız günlerin rolü büyük. Çıkıp, biraz soluklanmak hakkınız. Bugün saat 12.00-18.00 arası sokaklar sizin. Kendinizi korumak için MASKE takmayı sakın ihmal etmeyin. Ve 1,5 m SOSYAL MESAFE kuralına mutlaka uyun."

65 yaş üstü saat kaçta sokağa çıkacak