Aile huzurlu olduğunda toplum da huzurlu olur

TAKİP ET

Canik Belediyesi ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliğiyle hayata geçirilen "İlk İş Babalık" seminerine katılan babalar, sertifikalarını çocuklarının elinden aldı. Törene katılan Başkan Osman Genç, bilinçli ailenin önemine dikkat çekti.

Canik Belediyesi ve AÇEV 12 hafta süren "İlk İş Babalık" seminerini başarıyla tamamlayan babalar için Canik Kültür Merkezi'nde sertifika töreni düzenlendi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın da katıldığı törende, babaların çocuk gelişiminde rol ve sorumluluk alması amacıyla düzenlenen semineri tamamlayan babalar sertifikalarını çocuklarının ve Başkan Genç'in elinden aldı. 

AİLE BOZULURSA, TÜRKİYE BOZULUR

Sertifika töreninde konuşan Başkan Osman Genç, sadece çocuk ve gençlerin değil, anne-babaların eğitiminin de çok önemli olduğunu belirterek, "Ailede huzur olduğu zaman sokak da, toplum da huzurlu olur. Aile bozulduğu zaman Türkiye bozulur. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz ve onun için düzenlediğimiz aile eğitimleriyle, kurslarla anne-babalarımızı eğitiyoruz. Özellikle açtığımız hanım konaklarımızda annelere ve okul öncesi çocuklarımıza eğitim vererek onları daha güzel yarınlara hazırlıyoruz" dedi.

BABALAR DA SORUMLULUK ALMALI

Babaların çocuklarının sağlıklı gelişimini destekleyecek becerileri kazanmasının önemine dikkat çeken Başkan Genç, "Çocuğun gelişimi, çocuğun bakımı ve desteklenmesi, anne kadar anneyle eşit derecede babaların da sorumluluğu, babaların da bu işin içine dahil olması lazım. Bu nedenle AÇEV'in Türkiye genelinde uyguladığı babalık semineri çok önemli. Yerel yönetim olarak, ailelerimizin, dolayısıyla toplumumuzun yapısını ilgilendiren bu tür faaliyetleri her zaman destekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 12 hafta süren eğitim semineri tamamlayan babalar sertifikalarını çocuklarından ve Başkan Osman Genç'ten aldı. Programın sonunda Başkan Genç, AÇEV Samsun Saha Danışmanı Ekrem Gül ve seminer eğitimcilerine işlemeli fincan takımı hediye etti.