Arife Günü Berberler Açık mı? Samsun arife berber

TAKİP ET

Arife gününün 1 Mayıs Pazar gününe denk gelmesiyle pazar günü açık olmayan berberlerin açık olup olmayacağı merak konusu oldu.

Ramazan Bayramı'na çok az bir süre kaldı. Mübarek Kadir Gecesi'ni kutladığımız bu güzel günde vatandaşlar Ramazan Bayramı'nın ne zaman geleceğini ve 1 Mayıs Pazar günü arefe gününde berberlerin açık olup olmadığını merak ediyor. 
1 Nisan'ı 2 Nisan'a bağlayan gece başlayan Ramazan ayı, 1 Mayıs'ta son bulacak. Ramazan Bayramı'nın arife günü 1 Mayıs'a denk geliyor. Ramazan Bayramı'nın ilk günü 2 Mayıs'tır. Ramazan Bayramı günleri şu şekilde:
Ramazan Bayramı 1. gün: 2 Mayıs 2022 Pazartesi
Ramazan Bayramı 2. gün: 3 Mayıs 2022 Salı
Ramazan Bayramı 3. gün: 4 Mayıs 2022 Çarşamba
Arife günü yarım gün olarak sayılmakta, Ramazan Bayramı 4 Mayıs Çarşamba günü son buluyor.
Samsun Berberler Odası'ndan aldığımız bilgiye göre 1 Mayıs Pazar günü berberler açık olacaktır.
Samsun'da 15 yıldır pazar günleri haftalık izin yaparak dükkanlarını kapatan berber esnafı, bu pazar gününün Ramazan Bayramı arifesine gelmesi nedeniyle dükkanlarını açıp, mesai yapabilecekler.
Vatandaşlar da pazar günü berberlerin açık olmasını olumlu karşılarken, Samsun Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan'da pazar günü berberlerin açık olmasına rağmen insanların tıraşlarını sona güne bırakmamalarını ve yoğunluk oluşturmamaları konusunda uyardı.

Arife Günü Berberler Açık mı Samsun arife berber