Asker Uğurlama Töreni ve Konvoy Yapanlara Büyük Ceza - Samsun Haber

TAKİP ET

Samsun Valiliği sosyal medya hesaplarında pandemi değerlendirme toplantısına ait detaylar paylaşıldı.

Valilikçe twitter hesaplarında yapılan paylaşımlarda asker uğurlamaları ve her türlü konvoy yapanlara büyük cezaların verileceği ifade edilerek, kaymakamların alınan kararları daha sık denetlemeleri talimatını verdi. Paylaşımlarda şöyle denildi;

Pandemi Değerlendirme Toplantısı, Valimiz Sayın  @osmankaymk'ın başkanlığında, ilçe kaymakamları, ilgili kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla video konferans üzerinden yapıldı.

Valimiz Sayın @osmankaymk, toplantıda ilçe kaymakamlarımız ve kamu kurum ve kuruluşlarımızdan koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak işlerinde kolaylıklar diledi.

Koronavirüsün, tedbirlere uyulmadığı takdirde hızlı bir şekilde yayılım gösterdiğine dikkat çeken Valimiz Sn @osmankaymk, Kovid-19'la mücadele kapsamında alınan kararların uygulamadaki geri dönüşümünün Kaymakamlarımız tarafından çok iyi takip edilmesi ve denetlenmesini istedi.

Kontrollü sosyal hayat sürecinin vaka sayılarının sıfıra düştüğü anlamına gelmediğini söyleyen Valimiz Sn @osmankaymk, dost ve akraba ziyaretlerinin vaka sayısının artışında önemli bir yer tuttuğunu belirterek, bu dönemin de rehavete kapılmadan geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Valimiz Sayın @osmankaymk, Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu'nun hazırladığı 'KOVİD-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'ne göre iş yerlerinin uyması gereken kurallar ve alınması gereken tedbirlerin yerinde denetlenmesi için ilçe kaymakamlarımıza talimat verdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında asker uğurlama töreni ve konvoyların yapılmayacağını hatırlatan Valimiz Sn @osmankaymk, bu konudaki denetimlerin sıkılaştırılacağını ve kuralları ihlal edenlere Hıfzıssıhha Kanunun 282.maddesine göre 3.150 TL para cezası uygulanacağını belirtti.