Başkan Aydın: Gülsan Sanayi Esnafının Önü Açıldı

TAKİP ET

Samsun Madeni Eşya ve Sanatkarları Odası Başkanı Aydın, kamulaştırma kararının esnafın önünü açtığını söyledi.

Samsun Madeni Eşya ve Sanatkarları Odası Başkanı Eyüp Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamulaştırma kararını onaylamasının, esnafı çaresizlik içinde beklemekten kurtardığını belirterek, "Bu karar, karamsarlıkları ortadan kaldırmıştır" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'ın başkanlığı döneminde başlayan, Zihni Şahin'le devam eden zorlu sürecin Mustafa Demir'in başkanlığı sırasında sona erdiğini hatırlatan Eyüp Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamulaştırma kararını onaylamasıyla rahat bir nefes aldıklarını bildirdi.

Başkan Aydın, Gülsan Sanayi Sitesi'nin taşınmasına yönelik projenin hayata geçirilmesi amacıyla alınan acele kamulaştırma kararı sonrası esnafın karamsarlığından kurtulduğunu belirterek, "Sanayi esnafı olarak sevinç yaşıyoruz. Yer ve imkan olmadığı için esnafımız büyümeye yönelik hayallerini gerçekleştiremiyordu. Uzun zamandır çabaladığımız sanayi sitesi yenilenmesi süreci artık hız kazandı. Daha önceki belediye başkanları döneminde başlatmış olduğumuz bu çalışma şimdiki Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in güçlü Ankara bağlantıları neticesinde çok hızlı bir şekilde ilerleme kaydetti. Cumhurbaşkanı onayınca TOKİ'ye devredilen kamulaştırma kararıyla yeni sanayi sitemize hızlıca kavuşmayı umut ediyoruz" diye konuştu.


Başkan Aydın, belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla birlikte esnafın karamsarlık yerini sevince bırakmaya başladığını belirterek, "Yerimiz kesinleşti, arazinin sunumları belirlendi ve TOKİ'ye devirleri yapıldı. Önümüzdeki günlerde işleyiş de başlayacak. Tahmin ediyorum ki bu yılsonuna kadar da inşaatına başlanacak. Şu anki gidişat bunu gösteriyor. Bu zor günlerde bu kadar hızlı ilerleyen bu süreç bizim için bir başarı ve sevinç kaynağıdır. Etkisi ve emeği olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.