Başkan Demirtaş'tan İlkadımlılara çağrı

TAKİP ET

Samsun'da İlkadım İlçe Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş, belediyenin içinde bulunduğu mali durum ile ilgili önemli açıklamalar yaptı, emlak ve çevre temizlik borcu ödemeleri için vatandaşlardan duyarlılık istedi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Gazi Meclis Salonunda Belediye'nin maddi tablosu ve gidiş hattı hakkında açıklamalarda bulundu.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, düzenlediği basın toplantısında İlkadım Belediyesi'nin mali yapısı hakkında bilgi verdi.

Samsun'da İlkadım İlçe Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş, belediyenin içinde bulunduğu mali durum ile ilgili önemli açıklamalar yaptı, emlak ve çevre temizlik borcu ödemeleri için vatandaşlardan duyarlılık istedi.

İlkadım Belediyesine ait Gazi hizmet binasında basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulunan Necattin Demirtaş, belediyeyi 264 milyon TL borç ile teslim aldıklarını belirterek, emlak ve çevre temizlik vergilerinin ödenmesi ile ilgili vatandaşlardan hassasiyet beklediklerini belirtti.

2019 Mart ayına kadar kendilerinden önceki dönemde belediyeden 24 milyon TL civarında çek kesildiğini ve şuan 24 milyon TL'lik çek borçlarının da olduğunu vurgulayan Başkan Necattin Demirtaş; "24 milyon TL civarında çek borcu var, çek dağıtılmış. Çek ödememiz var. Emlak vergilerinin ödenme ayı, belediyemize olan emlak vergi borçlarının ödenmesi gerekiyor. Bu olmazsa bizi şöyle sıkıntılar bekliyor. Çeklerin karşılıksız çıkması durumunda çekleri imzalayan arkadaşlarımızın tutuklanmasına varan bir süreç bizi bekliyor. Emlak ve çevre temizlik borcu olan vatandaşlarımızın borçlarına özen göstermelerini bekliyoruz. Belediye meclis toplantılarını internet ortamında canlı yapacağız. Halkımızı duyarlı olursa bizlerde bu görevi yapan insanlar olarak kendimize çeki düzen veririz diye düşünüyorum. Aksi takdirde karşılıksız çekten tutuklanan insanlar var. Belediyeden çek kesilmiş. Karşılıksız çek kesmek usulsüzlüktür. Böyle bir süreç ile karşı karşıya kalabilirler diye düşünüyoruz. Bu çekleri kesenler belediye personeli, görevlerini yapmışlar ama bir taraftan da böyle bir durum ile karşı karşıya kalabilirler. Biz bundan rahatsızlık duyuyoruz. " dedi.

Necattin Demirtaş