Başkan Togar'a videolu algı operasyonu ters tepti!

TAKİP ET

31 Mart seçimlerine doğru ilerlerken belediye başkanlarına sosyal medyadan algı operasyonları yapılarak vatandaşın aklıyla oynamaya çalışanlara yargı cevabı verdi.

Tekkeköy Belediye Başkanı AK Partili Hasan Togar'ı FETÖ ile ilişkilendirilen bir videonun sosyal paylaşım sitelerinde yayıldığı görülürken, Başkan Hasan Togar hakkında FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu ve kovuşturmaya gerek olmadığı kararı verildiği ortaya çıktı.

Seçimlere ramak kala sosyal paylaşım sitelerinde Tekkeköy Belediye Başkanı AK Partili Hasan Togar'a ait olduğu öne sürülen bir video yayıldığı biliniyor. 

Videoda, Hasan Togar'ın FETÖ'cü olduğu ima edilerek, darbe gecesi vatandaşı eve göndermeye çalıştığına vurgu yapılıyordu. Konuyla ilgili savcılık kayıtlarına göre, Başkan Togar hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na FETÖ'cü olduğu suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunulduğu ve Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevlendirdiği savcı Oktay Akkaya'nın 2017/40193 nolu soruşturma ile, "Kovuşturmaya gerek olmadığına dair karar" verdiği ortaya çıktı.

Darbe kalkışmasının üzerinden iki yıla aşkın zaman geçmesine rağmen bu zamana kadar bahse konu videonun gizlenerek, seçimlere kısa süre kala piyasaya servis edilmesi, Başkan Togar'a seçim hamlesi olarak yorumlanmasına neden oldu.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yapmış olduğu 2017/40193 nolu soruşturmada savcı Oktay Akkaya:

"Yukarıda açık kimlik bilgileri yazılı şüpheli (Hasan Togar) hakkında FETÖ/PYD mensuplarının yukarıda belirtilen suç tarihinde (15-16 Temmuz 2016) gerçekleştirmeye çalıştıkları darbe girişiminde  halkın girişiminin engellenmesi için sokağa çıkması için çağrı yapılmasını geciktirdiğine yönelik gelen ihbar üzerine başlatılan soruşturma ve KOM Şube Müdürlüğü nezdinde yürütülen tahkikat neticesinde;

Yapılan soruşturma neticesinde FETÖ/PYD terör örgütü ile ilgili yapılan soruşturmalarda, örgütlü suçlar bilgi bankasında yapılan sorguda isminin geçmediği, CİMER-BİMER gibi kayıtlarda suç kaydının ve başkaca ihbarın bulunmadığı, BYLOCK abonelik bilgilerinin mevcut olmadığı, terör örgütü ile ilgili paylaşım içeren sosyal paylaşım içeren sosyal medya hesabı tespit edilmediği. Şüphelinin FETÖ/PYD silahlı terör örgütüne ait Bank Asya Bankası'nda hesabı bulunmadığı anlaşılmıştır.

TCK'nın 314/2 maddesi kapsamında: Şüphelinin  FETÖ/PYD terör örgütü ile organik bağ oluşturacak şekilde hiyerarşik yapılanması içerisinde bilerek ve benimseyerek yer almadığına, silahlı FETÖ/PYD terör örgütünün üyesi olduğuna veya ihbarda belirtildiği gibi terör örgütüne yardım ettiğine dair soyut ihbar dışında her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı maddi bir delil elde edilemediği anlaşılmıştır.

Açıklanan nedenlerle, atılı suç nedeniyle şüpheli (Hasan Togar) hakkında kamu adına "KOVUŞTURMA YAPILMASINA YER OLMADIĞINA" karar verilmiştir" diyerek soruşturmayı bitirdiği ortaya çıktı.

Başkan Togar'a hakkındaki FETÖ suçlamalarını sorması üzerine Togar, "Beni kimse FETÖ ile irtibatlandıramaz. Bu iddialara cevap bile vermem. Aynı suçlamalarla Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurularında bulunulmuş, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı bu iddiaları ortaya atanlara yapmış olduğu soruşturma neticesinde vermiş olduğu kararla en güzel cevabı vermiştir" dedi.

SAMSUN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NIN VERDİĞİ KARAR ve 15 TEMMUZ GECESİ BELEDİYEDEN ATILAN MESAJ VE ANONS YAZISI