Başkan Yılmaz: Samsun Tertemiz Bir Şehir Olacak

TAKİP ET

Birincisi düzenlenen Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Danışma Kurulu Toplantısına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın estetik ve kent kimliği ile ilgili yaptığı konuşmalar damgasını vurdu.

               SAMSUN RENGÂRENK VE TERTEMİZ BİR ŞEHİR OLACAK
    OMTEL Otel’de Ondokuz Mayıs Üniversitesi 1. Danışma Kurulu Toplantısına oturum başkanı olarak katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’da kent kimliği oluşturmak için büyük bir mücadele verdiklerini belirterek, “Hepiniz dikkat etmişsinizdir. Samsun’un şehir giriş ve çıkışlarında yaptığımız sıva ve boyama işleri büyük bir dönüşüme sebep oldu. Kentin güzelleştiğini, geliştiğini kimse inkâr edemez. Bu çalışma kapsamında yüzlerce binayı sıvıyor ve boyuyoruz. Kentimizi o çirkin görüntülerden kurtarıyoruz. Bunu yaparken de büyük bir maddi külfetin altına girdik. Ama buna değeceğine adım gibi eminim. Yıllardır içimizde yara olan bu durumu çözüme kavuşturuyor olmak bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Bu çalışmalara başlarken kentimizi Temmuz ayında yapılacak olan 2017 Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatlarına hazırlıyoruz diye yola çıktık. Havaalanından şehir merkezine, batıda Yakakent’e, güneyde Havza çıkışına kadar olan yollarımızın kenarında bulunan çirkinlikleri kaldırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda büyük ilerleme kat ettik. Allah nasip ederse Temmuz ayının başlarına kadar Samsun rengârenk ve tabela kirliliğinden arındırılmış tertemiz bir şehir olacak. Çalışmalarımız kapsamında bizlere destek veren tüm öğretim üyesi arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

    Toplantıda Başkan Yılmaz’ın konuşmalarının ardından turistik ve kültürel faaliyetler hakkında görüşmeler yapıldı. Program OMÜ Öğretim Üyelerinin yaptığı “Samsun Arkeoloji ve Kültürel Miras Hakkında Bilinenler ve Beklentiler”, Değişen Kent Bağlamında Samsun ve Kent Kimliği ve “Uzlaşımın Konusuna Ait Estetik Bağlam Olarak Kent Kavramları ve Kent İmgeleri” başlıklı sunumlarla sona erdi. 

Büyükşehir Belediyesi