Bölgenin en büyük Tarım Fuarı Tüyap Samsun'da

TAKİP ET

Samsun 2. Tarım Fuarı, 28 Eylül -2 Ekim tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. Samsun 2. Tarım Fuarı, Samsun Tüyap Tarım Fuarı, Samsun Tüyap 2. Tarım Fuarı açılıyor.

Samsun 2. Tarım Fuarı, 28 Eylül -2 Ekim tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Samsun 2. Tarım Fuarı, Samsun Tüyap Tarım Fuarı, Samsun Tüyap 2. Tarım Fuarı açılıyor.

Kuruluşumuz Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TZOB Türkiye Ziraat Odaları Birliği, TARMAKBİR Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği işbirliği, Ziraat Mühendisleri Odası ve KOSGEB’in destekleri ile hazırlanan “SAMSUNTARIM FUARI 2016”, 2.Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı,28 Eylül – 2 Ekim 2016 tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Tarım ve Hayvancılık sektöründeki gelişmeleri ve yenilikler ikinci kez tek çatı altında sunmayı hedeflenen Samsun Tarım Fuarı’nın açılışından önce Tüyap Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, TÜYAP Bölge Müdürü Servet Seçer, Samsun Ziraat Mühendisleri Odası Bşk. Hayati Tosun, Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Turna Çakır, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Bşk Salih Zeki Murzioğlu, İl Gıda ve Hayvancılık Müdür V. Nail Kırmacı, Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü Mustafa Doyurucuoğlu, bir otelde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Samsun Tarım Fuarının bölgedeki en buyuk buluşması olacağını söyleyen TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat ALAGÖZ; Tarım ve hayvancılık sektöründeki gelişmeleri ve yenilikleri ikinci kez tek çatı altında sunmayı hedefleyen ve konusunda bölgesinin en etkili buluşması olan fuarımız,iki ayrı salonda, 10.000m2 kapalı, 40.000m2 açık alan olmak üzere toplam 50.000m2’lik alanda düzenlenecektir.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuara nazaran katılımcı firma sayısı bakımından %42, ürün sergileme alanı bakımından %32 oranında büyüyen fuarın,  yurt içinden ve yurt dışından onbinlerce profesyonel ziyaretçiyi ağırlaması hedeflenmektedir.

Fuar, yapılan yurtiçi ve yurtdışı tanıtımlar neticesinde, yerli ve yabancı iş adamlarının profesyonel anlamda katılımcılar ile bağlantılar kurmasını sağlayarak, bölge ticaretine katkıda bulunacaktır. Başta Samsun ili ve ilçeleri olmak üzere, Ordu, Amasya, Çorum, Sinop, Ordu, Giresun, Tokat, Trabzon, Kastamonu gibi birçok ilden Fuar Merkezimize gerçekleştirilecek otobüs seferleri ile binlerce çiftçinin sektördeki yenilikleri, teknolojideki gelişmeleri takip etmelerine imkân sağlanmış olacaktır. Ayrıca kadın girişimci çiftçilerimiz, kendileri için özel hazırlanmış konferans ve aktivitelerle buluşturulacaktır.Ayrıca, açılış günü İyi Irk Küçükbaş Hayvan Yarışması yapılacaktır.”dedi.