Canik'te eğitime 200 milyon TL'lik yatırım

TAKİP ET

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, eğitime yaklaşık 200 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, eğitimde öncü bir belediye olduklarını söyledi.

Bilgi çağı olan 21. yüzyılda çocukların geleceğe çok daha iyi hazırlanması için bütün imkanlarını seferber ettiklerini belirten Başkan Osman Genç, "Canik Belediyesi olarak, eğitime yapılan yatırımın geleceğe atılan en büyük temel olduğu inancıyla son 15 yılda şehrimizin eğitim çıtasının yükselmesine önemli katkılarda bulunduk. Onlarca okulumuzun fiziki kalitesini artırdık. Gerek fiziki, gerek teknolojik yatırımlar, gerekse arsa tahsisi olmak üzere eğitime bugüne kadar yaklaşık 200 milyon lira katkı sağladık" dedi. 

EN BÜYÜK YATIRIM EĞİTİME
Gayelerinin daha iyi bir gelecek olduğunu vurgulayan Başkan Genç, "Okullarımızın boya, sıva, bahçe, kütüphane, konferans salonu, bilgisayar gibi fiziki teknolojik eksikliklerini gidererek Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yükünü hafiflettik. Canik Belediyesi olarak öncülük yaparak 35 yeni eğitim yuvasının ilçemize kazandırılmasına ön ayak olduk. Ayrıca belediyemizin öz kaynakları ile ilçemizin dört bir yanına eğitim, kültür, spor merkezleri inşa etik. Bugün içerisi cıvıl cıvıl olan bu tesislerimizden 3 bine yakın çocuk ve gencimiz yararlanıyor. Belediye olarak en büyük yatırımı eğitime yaptık” diye konuştu.

KALKINMANIN UNSURU EĞİTİM
Yaptıkları eğitim yatırımlarıyla sadece Canik'i değil, Samsun'u da eğitimde daha ileriye taşıdıklarını belirten Başkan Genç, "Kalkınmanın temel unsuru eğitim olduğu günümüzde kabul edilen bir gerçektir. 3. bin yılda artık rekabetçi bir dünyada yaşıyoruz. Bu dünya iyi eğitimi ve bilgi sermayesini zorunlu kılıyor. Teknoloji ve bilgi çağında söz sahibi ve güçlü bir ülke olmak için her alanda olduğu gibi eğitimde de en önde olmalıyız. Gençlerimiz ne kadar bilgili, donamlı, aynı zamanda ahlaki ve manevi değerlerini önemseyen olurlarsa şehrimizin ve ülkemizin de geleceği o kadar sağlam olur. İşte bu anlayışla eğitime yatırım aslında geleceğimizi inşa ettik” şeklinde konuştu.