Çarşamba'da yüksek öğrenim gelişiyor

TAKİP ET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi 2019 – 2020 Akademik Yılı'nda Tarih Bölümü ve İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümleriyle yüksek öğretime açılıyor.

OMÜ Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Karagöz, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ı makamında ziyaret etti. Dekan Karagöz, “İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz iki bölümüyle eğitim ve öğretime başlıyor” dedi. 

KARAGÖZ, “İKİ BÖLÜMÜN AÇILMASI İÇİN YÖK’TEN ONAY ÇIKTI”

Dekan Prof. Dr. Rıza Karagöz, “Yüksel Öğrenim Kurumu (YÖK)’e yaptığımız başvuru sonucunda İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde Tarih Bölümü ve İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümlerinin açılışına onay çıktı. Öğretim üyelerinin atanmasıyla birlikte 2019 – 2020 Eğitim Öğretim Döneminden itibaren bu iki bölümümüze öğrenci alımı için hazırlıklarımızı devam ettiriyoruz. Çarşamba’mıza hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu. 

DÜNDAR, “ÇARŞAMBA’DA YÜKSEK ÖĞRENİM GELİŞİYOR”
Çarşamba’da 3. fakültenin açılacak olmasının memnuniyetini yaşadıklarını kaydeden Belediye Başkanı Dündar, “Sayın dekanımızın girişimleri ve gayretleriyle İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemizin iki bölümü açılmış oldu. Yeni fakültemiz Çarşamba Güneşdoğdu Kampüsü’nde hukuk ve iletişim fakültesinden sonra 3. Fakülte olacak. Çarşamba İlçemizde Belediye, üniversite ve hayırsever işbirliğiyle geldiğimiz nokta yüksek öğrenim faaliyetleri açısından sevindiricidir. 2008 yılında Belediyemiz ve Çarşamba Ticaret Borsamız işbirliğiyle yapılan Meslek Yüksek Okulu ilçemizdeki yüksek öğretim alanında atılan ilk adımlardan oldu. Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Adalaet Meslek Yüksek okulu, yeni yurtlar ve sosyal alanlarla Çarşamba’mız, Ondokuz Mayıs Üniversitemizin önemli bir yerleşkesini oluşturmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.