Çarşamba Şeker Fabrikası yeniden üretime geçiyor

TAKİP ET

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın girişimleri sonucu özelleştirme kapsamı dışında bırakılan Çarşamba Şeker Fabrikası yeniden üretime başlıyor. 

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın girişimleri sonucu özelleştirme kapsamı dışında bırakılan Çarşamba Şeker Fabrikası yeniden üretime başlıyor. 
Türkiye'de 'özelleştirme kapsamına sokulmayan 'tek şeker fabrikası' olan Çarşamba Şeker'de 'faaliyet yeniden başlıyor'.
Şeker Fabrikası Geri Dönüyor.
Özelleştirilme öykülerinde 'Tatsız bir özelleştirme' olarak yorumlanan Şeker Fabrikaları'nın özelleştirilmesinde 'kapsamdışı bırakılan' Çarşamba Şeker Fabrikası, yeniden 'çalışmaya başlayacak ve' çalışan işçisinin ve pancar ekimi yapan köylüsünün 'sofrasında ekmeğine' dönüşecek. 
Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde faaliyet gösterdiği  sırada  çalışan yüzlerce işçisiyle önemli bir gelir ve istihdam kapısı olan  Çarşamba Şeker, Samsunlu siyasilerin ve özellikle de AK Parti Milletvekili Fuat Köktaş'ın ilgililerle yaptığı görüşmeler sonrası çalışmalarıyla 'özelleştirme kapsamı dışında' bırakılmıştı. 
Afyon, Alpullu, Bor, Burdur, Çorum, Elbistan, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kırşehir, Muş, Turhal ve Yozgat,  Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (TÜRKŞEKER) ait 25 şeker fabrikasından 13'ü geçen yıl özelleştirilmişti. Çarşamba Şeker Fabrikası ise kapsam  dışında kaldıktan sonra şimdi de 'yeniden bölgeye  katkısını sürdürmek için' harekete geçirildi. 
ŞEKER GENEL MÜDÜR YARDIMCISI DA GELİYOR
Süreçten etkilenenler arasında en çok pancar ekicisi bulunuyor. Şeker Fabrikası'nın kapanmasıyla pancar ekiminin yok denecek kadar azaldığı Samsun bölgesinde, yeniden çiftçiler pancar ekecek, taşımacılar, pancarları taşıyacak, küspelerinden hayvan işiyle uğraşanlar yararlanacak. Pazartesi günü Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Selim Yücel'in de katılımıyla, bu müjde Samsunlular'a, Çarşambalılara ve çiftçilere verilecek. 
BÖLGEYİ HEYECANLANDIRAN TOPLANTI PAZARTESİ GÜNÜ
Toplantıya Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte Vali Osman Kaymak, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy, bölgelerin Ziraat Odası Başkanları katılacak. Toplantıda ‘’Çarşamba Şeker Fabrikası'nın yeniden açılması ve çiftçilerin yeniden üretime başlamaları’’ ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılacak. Toplatının yeri de Saat 10.00'da Çarşamba Şeker Fabrikası olacak. 
HERKES KAZANACAK BÖLGEYE ÖNEMLİ YATIRIM
Fabrikanın yeniden açılmasında ve özelleştirme kapsamı dışında  kalmasında önemli çabaları olan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Bu bölgeye çok katkı verecek bir çalışma. İstihdam açısından da önemli, çiftçiler içinde. Çünkü yıllar  öncesinde bu konuda bir çok çiftçi nafakasını bu işten çıkarıyordu. Şimdi yeniden şeker pancarı ekimini artırmalılar. Üç kez avans verilecek mahsül alana kadar. Yani ceplerinden harcama yapmayacaklar. Hayvancılık için de önemli. Çünkü küspesi hayvancılıkta kullanılıyor. Önemli olan fabrika açılıyor ama çiftçi de elinden geleni  yapıp, şeker pancarı üretimi yapmalı" dedi. Hedef Halk Gazetesi
 

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş