Erkan Akyüz Mecliste Samsun için önemli önerilerde bulundu

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı komisyon toplantısına Bağımsız Meclis Üyesi Erkan Akyüz'ün Samsun'un tanıtımı için sunduğu öneri damga vurdu.

Büyükşehir Belediyesi merkez binası salonundaki toplantıda 2. gündem maddesinin okunmasının ardından söz alan Erkan Akyüz, Samsun'un internet üzerinden tanıtımının eksikliğine vurgu yaparak bu konuda meclise bir öneri sundu. Samsun'da turistik ve tarihi yerlerde yapılan çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirten Erkan Akyüz, "Buna karşın internette arama motoruna Samsun yazdığınızda Samsun'un turistik veya tarihi yerleri değil, yapılan çalışmaların eksikliğinden dolayı ya Samsung telefonu ya da başka bir marka çıkıyor" dedi.

'ORDU VE TRABZON'DAN GERİYİZ'
Samsun'un, internet ortamında tanıtım yönünden Ordu ve Trabzon'dan bile geri olduğuna dikkati çeken Akyüz, "Bugün bir Ordu'ya veya Trabzon'a baksanız oranın turizmiyle ilgili, Kültür Turizm Müdürlüğü'nün, belediyenin ya da valiliğin yapmış olduğu çalışmalardan dolayı, yapılan işler gözümüzün önüne geliyor. Biz Samsun halkı olarak anlatılan yerleri biliyoruz ama sonuçta bunu dışardan gelecek olan turistlere de bir şekilde anlatmamız gerekiyor. Yani o insanların, 'Ben Samsun'a ne için gitmeliyim, gidersem nereleri görmeliyim?' dediklerinde görebileceği bir kent rehberi, elektronik ortamda hazırlanmış herhangi bir şey yok" diye konuştu.
GEÇMİŞTE HAZIRLANAN BROŞÜRLER...
Geçmiş dönemde Özel İdare tarafından binlerce lira harcanarak hazırlanan kitapçıkların, broşürlerin olduğuna dikkati çeken Erkan Akyüz, "Bugün ise bize rehber olabilecek hiçbir şey elimizde yok. Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu, arkadaşların dile getirdiği, benim de beğenerek gördüğüm, tatillerimizi haftasonlarımızı, sosyal faaliyetlerimizi geçirmemizi sağlayan bu hizmetlerin, hem Samsun halkına hem de bizi tanımak isteyen dünyanın öbür ucundaki insanlara da gösterebileceğimiz elektronik ortamın hazırlanması gerekiyor. Çok cüzi paralarla bilişim, yazılım firmalarına bunu hazırlatarak Samsun'u internet üzerinden anlatılabilir, gösterilebilir kılmalıyız diye düşünüyorum" dedi.

TURAN ÇAKIR'DAN ERKAN AKYÜZ'E DESTEK
Bağımsız Meclis Üyesi Erkan Akyüz'ün açıklamalarına katıldığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, "Önceden turizm bürolarını ziyaret ediyordu insanlar. Oralardan öğrenmeye çalışıyordu. Ya da eşine dostuna soruyordu. Artık öyle bir şey yok. Dediğiniz gibi vatandaş artık elinin altındaki elektronik ortamda öğrenmek istiyor" diye konuştu.

Kaynak: Samsunhaber.tc - Haber: Talha ARAZ