GSB'nin onayıyla Gençlik Merkezleri'nde AHOB kullanacak

TAKİP ET

Zekasoft'un ürettiği Samsun'un markası AHOB, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Samsun Okuyor' projesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın onayıyla gençlik merkezlerinde kullanılmaya başlıyor. On binlerce genç AHOB ile başarısını taçlandıracak.

Samsun Teknopark'ta Zekasoft Yazılım T.A.Ş. tarafından geliştirilerek, üretimi yapılan Anlayarak Hızlı Okumaya Başlangıç (AHOB) programı, Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü'yle birlikte hayata geçirilen Samsun Okuyor projesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı gündemine girdi. Daha önce MEB ile görüşülen program, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Kaçar'ın talimatıyla yeni bir yola giriyor. Kaçar'ın talimatıyla 2 Gençlik Merkezi'nde programın kullanımına başlanıldı.
Zekasoft Yazılım T.A.Ş. Genel Müdürü Şadi Coşgun beraberindeki heyetle Gençlik ve Spor Bakanlığı'na gitti. Burada Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Kaçar ile görüşen Şadi Coşgun, AHOB ile ilgili dosyayı sundu. Kaçar'a kendileri ile görüştükleri için teşekkür eden Coşgun, programın gençler üzerindeki etkisini anlatarak, "Samsun'da OMÜ kampüsü içerisindeki Teknopark'ta 3 yıldır geliştirilen AHOB programı 7 ila 17 yaş arasındaki gençlerde önemli gelişim gösteriyor. Bilgisayar programını kullananlar, yavaş okuma, okuduğunu anlamama, okuma bozuklukları, dikkat eksikliği, göz kasları tembelliği ve disleksi probleminin önüne geçiyor. Sınav öncesinde de başarıyı yakalıyor" dedi.
Samsun'dan doğan 'AHOB' markasının tüm Türkiye'ye hatta dünyaya yayılacağını söyleyen Şadi Coşgun, "Türkiye'deki gençlerin bu programdan yararlanması için Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın katkılarını bekliyoruz. Samsun'da Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan pilot çalışmada 660 öğrencide ortalama yüzde 110 gelişim görüldü. Sizin de desteğinizle bu programın daha çok kişi tarafından kullanılmasını istiyoruz" diye konuştu.
Programı inceleyen Genel Müdür Emre Kaçar da, "Samsun'da üretimi yapılan bu projenin faydaları raporlarda görülüyor. Bizler de Keçiören ve Çankaya'daki Gençlik Merkezleri'mizde bu programı 1 hafta pilot olarak uygulayalım. Daha sonra diğer gençlik merkezlerimizde kullanmaya başlayalım. Sizleri bu özverili çalışmanız ve gençlerin bu önemli konudaki eksikliğini giderecek bir program geliştirdiğiniz için tebrik ederim. Türkiye'nin bu tür yazılımlara ihtiyacı var" dedi. Kaçar, Gençlik Merkezi uzmanlarına da jet hızıyla talimat vererek, bir kaç saat içerisinde toplantı yapılmasını ve programın kullanılmaya başlanılmasını istedi.
Emre Kaçar'ın talimatıyla görüşmenin hemen ardından Keçiören ve Çankaya'daki Gençlik Merkezi Müdürleri ile Bakanlık binasında toplantı yapıldı. Şadi Coşgun, programın kurulumu ve kullanıcıların lisanslarıyla ilgili bilgiler verdi.
Bu gelişmelerle Samsun'un markası AHOB, tüm Türkiye'ye GSB Gençlik Merkezleri aracılığıyla yayılmış olacak.

GSBnin onayıyla Gençlik Merkezlerinde AHOB kullanacak