Hava Rendeçi: Kadın olarak sorumluluklarımız var

TAKİP ET

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kadın Muhtarlardan Sorumlu Teşkilat Başkan Yardımcısı Hava Rendeçi, "Kadın olarak, sorumluluğumuz kadar sorumluluklarımız var" dedi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kadın Muhtarlardan Sorumlu Teşkilat Başkan Yardımcısı Hava Rendeçi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında “Kadın olmak  yerde, her zaman sorumluluk ister. zordur ama  Anadolu’da kadın olmak çok zordur. Nerede olursa olsun kadın ağır işçidir. Her kadın anadır onun özel  hayatı yoktur . Yaşadığı hayat; evine, eşine, çoluk çocuğuna adanmış hayattır.  O evin direğidir, avukattır, savcıdır, öğretmendir, terzidir,  ahçıdır, çocuk bakıcısıdır,  o her şeydir.” Dedi
Hava Rendeci “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı 
sırasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında fedakarlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Türk kadınının dünyaya örnek teşkil edecek şekilde yetişmesi ve toplumsal hayat içerisinde yerini alması için döneminin en ileri adımlarını atmıştır. Türk kadınına verilen haklar Cumhuriyetimizin önemli kazanımlarından biri olmuştur. Eğitim, bilim, kültür, sanat, siyaset, ekonomi ve spor gibi her alanda büyük başarılar ortaya koyan kadınlarımız, annelik gibi manevi rollerin yanında, bu gün toplum içerisinde söz sahibi olmanın da haklı onurunu yaşamaktayız.”
Atakum Atatepe Mahallesi Muhtarı, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kadın Muhtarlardan Sorumlu Teşkilat Başkan Yardımcısı Hava Rendeci, Özellikle Kadına şiddet olayının son günlerde artmasını dikket çekerek, “ Kadına yapılan şiddet olayları biz kadınları her gün karamsar her gün biraz daha tedirgin etmekte.Bizim Kadın olarak Sorumluğumuz kadar Sorumluluklarımızda var.Biz bir Anneyiz. . Bizim kadınlarımız  geleneklerine bağlı, çalışkan, sabırlı, fedakardır.biz kadınlar, aklımız, fikrimizle sınırları aşar,her umudu insanlığa sunarız. Anadolu kadını geleneklerine bağlıdır, her zaman kocasının bir adım arkasında durur, saygılıdır, akıllıdır, ferasetlidir ama son sözü bizim kadınlarımız söyler. Nerede nasıl davranacağını bilir,zor yaşam koşullarıyla olgunlaşmıştır.   Ana sorumluluk  demektir,   Evladı kaç yaşında olursa olsun ananın gözünde çocuktur. Sevgisini eşit dağıtan karşılıksız verendir. Ana  ilmek ilmek nakıştır halıda, kilimde… Onlar veren eldir.Bir evlat yaşı kaç olursa olsun,düşse anam der,kalksa anam der. Velhasıl kadın olmak zor zanaattır. Onlar sizlere Allah'ın emaneti, Kadına kalkan eller kırılsın. Demekten başka bir şey gelmiyor elimizde.Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutluyor,Şiddetin ve Annelerimizin göz yaşlarını akıtılmadığı bir yıl diliyorum."

Hava Rendeçi: Sorumluluklarımız var