Havza OSB'ye Doğalgaz Müjdesi

TAKİP ET

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza OSB'ye doğalgaz arzının Havza OSB'ye olan ilgilyi arttıracağını söyledi.

Bir dizi ziyaret için İstanbul’da bulunan Havza Kaymakamı Cengiz Nayman, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ile Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Erkan Acar Havza Organize Sanayi Bölgesine doğalgaz tedarikinin sağlanması amacı ile AKMERCAN Şirketler Grubunu ziyaret ettiler.

İstanbul Esenler’de bulunan ve Havza ve bölgesinde doğalgaz dağıtımı yapan AKMERCAN Şirketler Grubu Merkezini ziyaret eden Havza Kaymakamı Cengiz Nayman, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ile Havza TSO Başkanı Erkan Acar, Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Akmercan ve Yönetim Kurulu Üyesi Gazi Akmercan ile Havza OSB’ye doğalgaz arzı ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdiler.

Gerçekleşen toplantıda Havza Organize Sanayi Bölgesine doğalgaz arzı için bağlantı hattı ve yatırımın 2022 yılı yatırım programına dahil edilmesi konularında görüş alışverişi konu ile ilgili talepler şirket yetkililerine iletildi.

Havza Kaymakamı Cengiz Nayman Havza OSB’ye doğalgaz arzının önemli bir konu olduğunu vurgulayarak; “Havza Organize Bölgesine doğalgazın verilmesi Havza OSB’ye ayrı bir avantaj katacak ve OSB’nin dolayısı ile ilçemizin daha cazip hale gelmesini sağlayacak.”dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir Havza OSB’ye doğalgaz arzının Havza OSB’ye olan ilgilyi arttıracağını belirterek; “Doğalgaz sanayi üretiminde önemli bir rol oynamakta. Havza OSB’ye doğalgaz verilmesi Havza OSB’ye daha çok yatırımcı gelmesi bu da işsizlik ve istihdam sorunun daha hızlı çözülmesi demek. Ayrıca Havza OSB’ye gaz arzı Üniversite Mahallemize ve Havza Meslek Yüksekokuluna doğalgaz arzının sağlanması demek. Yapılan görüşmelerin olumlu olarak sonuçlanması ve Havza Organize Sanayi Bölgesine doğalgaz arzı için bağlantı hattı ve yatırımın 2022 yılı yatırım programına alınmasında dolayı çok mutluyuz. Havza Organize Sanayi Bölgemize ve Havzamıza hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Havza TSO Başkanı Erkan Acar ise Havza OSB’ye doğalgaz arzının kendileri için önemli bir hedef olduğunu belirterek; “Bu sayede hem daha çok yatırımcımızı bölgemize çekeceğiz hem de hedefimiz olan çevre dostu bir OSB için önemli bir adın atmış olacağız. Taleplerimizi olumlu karşılayan Akmercan Şirketler Grubu yetkililerimize teşekkür ederim.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir