İş kıyafetlerinde Zarhal Tekstil Farkı

TAKİP ET

"Yaşam için yüksek görünürlük" sözüyle iş güvenliğinin önemine vurgu yaparak İş kıyafetlerinde farkındalık yaratan Zarhal Tekstil, Riskli işlerde çalışan işçiler oluşabilecek iş kazalarından kendini koruyabilmeleri adına elbiseler büyük rol üstlendiği ifade edildi.

İş kıyafetleri, işçilerin çalışırken giydiği ve farklı görevleri olan elbiselerdir. Bu kıyafetlerin seçimi ve görevi işin türüne göre değişkenlik göstermektedir. Her iş türünün kendine has bir kıyafeti bulunmakta ve çalışanlar bu kıyafetleri giymektedirler.
İş güvenliği bakımından giyilen kıyafetlerin önemi oldukça büyüktür. Riskli işlerde çalışan işçiler oluşabilecek iş kazalarından kendini koruyabilmeleri adına elbiseler büyük rol üstlenmektedir. Bu nedenden dolayı iş kıyafetleri seçilirken oluşabilme olasılığı olan kazaların iyi şekilde analiz edilmesi gerekmekte ve bu analizler neticesinde kıyafetlere karar verilmelidir. Böylece işçilerin can güvenliği sağlanmış olur ve iş kazalarından kaynaklanan yararlanmaların önüne geçilmiş olur. 
Kişisel koruyucu donanımlar ile beraber herhangi bir iş kazası, önceden önlenebilir veya herhangi bir kaza sırasında işçinin bu kazayı en az hasarla atlatabilmesi sağlanması gerekir. Kişisel koruyucu donanımlar ile beraber hem kaza yaşanmadan önce tedbir alabilmek hem de kazanın oluşmasını tam olarak engellemek için iş sağlığı ve güvenliği eğitimi adına önemli bir madde olarak yer almaktadır .
İş kıyafetleri neden önemlidir?

•    İş kıyafetleri çalışanları bir ekip haline getirir. Böylece ekip ruhunu güçlendirir.
•    Çalıştıkları kurumun duruşunu ve kurumsal kimliğini sergiler. Çalışanın işyerine bağlılığını arttırır.
•    İş yerinin kurumsal kimliğinin temel taşını oluşturur.
•    İş kıyafetleri firmalar için tek başına birer reklam aracıdır.

İşçi kıyafetlerinde kullanılan kumaşın kalitesinden, modelin detaylarına kadar her şey marka kimliğini etkilemektedir. Ayrıca kullanılan kumaşlar yapılan işin türüne mutlaka uygun olmalıdır.
İş elbiseleri günümüzde güvenliğin yanı sıra modaya uygunluğu açısından da önemlidir.
İş elbiselerinin her şeyden önce dayanıklı ve kaliteli olması gerekir. İşin niteliğine bağlı olarak yapılan işlerde en ufak bir zorlamada yırtılacak, kopacak ya da kullanılamayacak duruma gelebilen iş elbiseleri ve işçi kıyafetleri kullanım açısından da tehlike oluşturacaktır.
En önemlisi ise iş kıyafetleri seçerken ilk önce bakılacak olan kriter YÜKSEK GÖRÜNÜRLÜĞE dikkat edilmelidir.

ZARHAL TEKSTİL

Zarhal Tekstil