Kadın Makina Mühendislerinden mesaj var!

TAKİP ET

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Kadın Üye Komisyon toplantısı Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Kadın Üye Komisyonu üyeleri katılmış olup, toplantıda komisyon üye sayısının arttırılmasının ve 2019 yılı çalışma planı doğrultusundaki yapılacak uygulamalar görüşülmüştür.
Toplantı bitiminden sonra basına bilgi veren Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Ünsal Kıran, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kökeninde kadın işçilerin 19. yüzyılda düşük ücretlere, insanlık dışı çalışma koşullarına karşı haklı isyanları, 8 Mart 1857 tarihinde 40 bin dokuma işçisi kadının daha iyi yaşam ve çalışma koşulları için başlattığı mücadele bulunmaktadır. 
Türkiye’de aile, eğitim, çalışma yaşamı ve istihdam sorunları başta olmak üzere toplumsal yaşamın her alanında kadınlara yönelmiş adaletsiz uygulamalar halen bulunmaktadır.

ADALET OLMALI
Kadın ve erkek tarih boyunca her zaman birbirini tamamlayan bir bütün olmuştur. Durum ne olursa olsun kadın veya erkek değil insan olarak bakılmalıdır. Bu yaklaşımla hareket ettiğimiz zaman ayırımcılık ortadan kalkacak ve adalet perspektifinden bakılacaktır.
Kadın adının şiddetle, cinsel tacizle değil; sevgi, saygı ve adaletle anılması gerekmektedir.
Kadınlarımız annelik gibi kutsal bir görevle onurlandırılmış ve toplumun yükselen bir değeridir. Yaşanabilir bir dünya için, yaşantımızın en önemli unsuru olan kadınlarımızın eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk ve benzeri üretim alanlarında fırsat ve imkânlardan adil düzeyde yararlanması son derece önemlidir. Kadın ve erkeğe verilen hakların, yüklenen sorumlulukların adil bir biçimde dağıtılması toplumun refahı ve huzuru için üstünde durulması gereken bir konudur. Bu anlamda kadınlarımız yaşamın her aşamasında aktif rol almalıdır.
İnsan hakları temelinde erkeğiyle, kadınıyla, yaşlısıyla, genciyle, insan onurunu zedeleyen her türlü haksızlığa karşı demokrasi ve adaletle mücadele etmeli, güven ve inanç ile birbirimize sarılmalıyız. Üreten, eğiten ve değer katan tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nü kutluyoruz." diyerek sözlerine son verdi.