Kamu-Sen Samsun: 1919 Ruhuyla 1 Mayıs'ta Samsun Kurtuluş Meydanı'nda olacağız

TAKİP ET

Türkiye Kamu-Sen Samsun İl Başkanlığı: '1919 Ruhuyla, 1 Mayıs 2019'da Samsun Kurtuluş Meydanı'nda olacağız'

Türkiye Kamu-Sen Samsun İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: "Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, bağımsızlık ateşini yakmak için ilk adımını attığı, milli mücadelenin 100. Yılında, Genel Merkezimizin Organizasyonunda 1 Mayıs’ı Samsun’da kutluyoruz.
Hem ecdadımızı yad edeceğiz, hem de yaşadığımız sorunları, geleceğe dair beklentilerimizi ve ümitlerimizi ifade edeceğiz.
Türkiye Kamu-Sen olarak, hiçbir şeyin ardına saklanmadan, yalnızca çalışanlar, emekliler, işsizler ve milletin hakları için 1 Mayıs’ta Kurtuluş Meydanı’nda olacağız.
Yıllarca okullarda dirsek çürütmüş, KPSS kapısında hayata tutunmaya çalışan, her engeli geçmiş ama torpili olmadığı için işsiz kalmış genç kardeşlerimizle,
Hakları her geçen gün budanan, eşinden, anasından babasından ayrı çalışmak zorunda kalmış, ekmeği ile ailesi arasında tercihe zorlanmış, cefakâr kamu çalışanlarıyla,
Yüzü gülmeyen emeklilerle, 
Küresel sermayenin esiri olmuş, gözlerini vatandaşa dikmiş, üretmeden büyüme, ter akıtmadan çok para kazanma peşinde koşanlar yüzünden, işsiz kalmış çilekeşlerle beraber, Kurtuluş Meydanı’nda buluşacağız.
Kamuda adalet, liyakat ve ehliyeti esas alan bir yönetim sisteminin tesis edilmesi için,
Çocuk istismarına, kadına şiddete, hayvan katliamına, DUR demek için,
Engellilerimizin önündeki engelleri aşmak için,
Milletin sırtından doyanlara, paylaşıma gelince milleti yok sayanlara haykırmak için, 
1919 Ruhuyla, 1 Mayıs 2019’da Samsun Kurtuluş Meydanı’nda olacağız.
Tüm halkımızı, il dışından gelenlerle hasret gidermeye, türkülerde buluşmaya, halaylarla coşmaya davet ediyoruz."