Kara Samsunspor Kulübü'nden açıklama

TAKİP ET

Kara Samsunspor Kulüp Başkanı Aytek Yıldırım, hafta sonu oynanan Kara Samsunspor ve Havza Belediyespor karşılaşmasında yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

Yıldırım açıklamasında şu sözlere yer verdi: "Pazar günü İlkadım Suni Çim sahada 15:00’da oynanan Kara Samsunspor ve Havza Belediyespor karşılaşmasında spor camiasına yakışmayan olaylar yaşanmıştır. Gönül isterdi ki bu tür şiddet olaylarının Türk futbolunda yaşanmamasıdır. Söz konusu maç esnasında her ne kadar yenilgiden dolayı olayların yaşandığı izlenimi hasıl olduysa da 90 dakikalık maç esnasında rakip takımın futbolcusu Selahattin A.’nın futbol centilmenliğine yakışmayan tavılar içerisinde bulunması maçın çığırından çıkmasına neden olmuştur. 

Maç boyunca sürekli Kara Samsunspor futbolcularına ve taraftarına ağza alınmayacak küfürlerle tahrik ederek maçın centilmenlikten uzaklaşmasına neden olmuştur. Kara Samsunspor Başkanı olarak yaşanan olaylar nedeniyle tüm spor kamuoyundan özür dilerken, Havza Belediyespor’un olayları tırmanmasına neden olan futbolcu hakkında gerekli soruşturmayı yaparak cezalandırmasını bekliyoruz. Futbol dostluk, kardeşlik ve centilmenliği içinde barındıran spor dalıdır. Spor camiasına yakışmayan bu tür davranışların tekrar yaşanmamasını temenni ederim."

Kara Samsunspor Kulüp Başkanı Aytek Yıldırım