Liseli Asenalardan sokak hayvanlarına barınak

TAKİP ET

Sosyal, kültürel ve eğitim alanında yaptıkları projelerle de gündeme gelen Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığı, şimdi de sokak hayvanları için önemli bir projeye imza attı. Son günlerde zorlaşan hava şartları nedeniyle üşüyen ve ölmek üzere olan hayvanlara yardım eli uzattı.

Samsunu olumsuz etkileyen Sibirya soğuklarında, daha da zor bir yaşam mücadelesi veren sokak hayvanları için hareket geçen Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığı, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da sokak hayvanları için barınaklar yaparak Samsun'un çeşitli noktalarına bıraktı.
    Yapılan çalışma hakkında konuşan lise öğrencisi Sena Hocaoğlu, "Ülkü Ocakları olarak sokak hayvanları için atık malzemelerden bu projeyi başlattık. Bu hayvanların barınaksız, aç ve susuz olduklarının farkındayız. Bu barınakların yanlarına su, kedi mamaları tarzında yiyeceklerde koyup bu hayvanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.Şehir merkezinde diğer yerlere göre daha zor olduğundan dolayı önceliğimizi şehir merkezine verdik. Ancak projemiz tüm Samsun'da devam edecek" dedi.

 

Sena Hocaoğlu