Milletvekili Fuat Köktaş esnaf başkanları ile görüştü

TAKİP ET

Pandemi nedeniyle esnafın sıkıntı yaşadığını gündeme taşıyan SESOB Başkanvekili Kiraz ve Berberler Odası Başkanı Pilan'a bir telefon geldi. AK Parti Milletvekili Köktaş, esnaf başkanlarını arayarak taleplerin iletilmesini istedi. Kiraz, "Rapor olarak taleplerimizi ileteceğiz. 9 milletvekilimiz içinde sadece o aradı. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Samsun'da pandemi nedeniyle 2 bine yakın esnafın kepenk kapattığını ve zor bir dönemden geçtiğini gündeme taşıyan Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanvekili Savaş Kiraz ve Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan'a sürpriz bir telefon geldi. AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Kiraz ve Pilan'ı telefonla arayarak esnafın taleplerini kendisine ulaştırmasını istedi. Kiraz, sosyal medyadan paylaşım yaparak talepleri topladı, bir rapor halinde Köktaş'a sunacak. 

TALEPLER KÖKTAŞ'A İLETİLECEK 
Gazetemize konuşan SESOB Başkanvekili Savaş Kiraz, "Samsun'da esnafın sıkıntı yaşadığını ve sağlanan 750 liralık kira yardımı ile 1000 liralık desteğin yetmeyeceğini basında ve televizyonda gündeme getirdik. Onun hemen akabinde Samsun Milletvekilimiz Fuat Köktaş aradı. Biz Samsun milletvekillerine ulaşmaya çalışırken, o bize ulaştı. Yerel basında haberleri görmüş.Vekilimiz 'siz ne istiyorsunuz, talepleri bize ulaştırın' dedi. Bizde önerileri almaya başladık. Yüzlerce mesaj geldi. Dosya olarak bizim önerilerimizi sunacağız. Milletvekilimiz kendisi gerekli yerlere iletecek "dedi. 

ESNAFIN ANA TALEPLERİ VAR 
Esnafın acil bekleyen ana talepleri olduğuna işaret eden SESOB Başkanvekili Savaş Kiraz, " Esnafa en az 50 bin lira kredi imkanı, 1 yıl geri ödemesiz 5 yıl vade ile düşük faizle verilmelidir. Esnafa yönelik sicil affı getirilmeli, kredi yasağı kaldırılmalıdır. Bu yapılandırma bir işe yaramayacak. Devlet bütün alacaklarını askıya almalı, yapılandırmanın kapsamını Haziran ayında yapmalıdır. Bu enkazı kaldırmak bir süreçtir. Virüs bitse bile toparlanma süreci olacak. Biz milletvekilimize uzun vadeli talepleri ileteceğiz. Kendisine teşekkür ediyorum. Her derde derman olunmaz ama esnafın yanında olup bizimle ağlayıp gülmeyi de bilenleri unutmuyoruz " açıklamasında bulundu. 
SESOB Başkanvekili Kiraz ve Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan, AK Parti Samsun Milletvekili Köktaş'a esnafın taleplerini ulaştıracak. Kiraz, sosyal medyada paylaşım yaparak talepleri aldı. 

Zekeriya FIRAT - HALK GAZETESİ