Murzioğlu: Cumhuriyet, şanlı Türk tarihinin en muhteşem zirvesidir

TAKİP ET

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 'Cumhuriyet, bizi geleceğe bağlayan en önemli halkadır, Cumhuriyet yeni ufuklar, aydınlık bir gelecek ve Türk milletinin bin yıllık şanlı tarihinde ulaştığı en parlak, en muhteşem zirvelerindendir' dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91. Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Türk milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetin 91.yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Salih Zeki Murzioğlu, “Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır” dedi. Büyük mücadelelerle kazanılan Cumhuriyet'in bize atalarımızdan kalan en güzel miras olduğunu ve her geçen an değerinin daha iyi anlaşıldığını ifade eden Başkan Murzioğlu, “Cumhuriyetimizin 91. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz” diye konuştu.

Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim tarihinin Türk milleti için çok özel ve gurur dolu bir gün olduğunu belirten Murzioğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Çok büyük mücadelelerle elde edilen kazanımlar, ancak aynı kararlılık ve sahiplenme ile korunmak ve yaşatılmak zorundadır. Bu görev bize miras kaldığı gibi, bizden de sonraki nesillere ulaşacaktır. Çağdaş medeniyetler seviyesine giden en güzel yol Cumhuriyet yoludur. Milletin kendi kendini yönetebilmesidir. Yüce Atatürk, "Türk Milletinin tabiatına ve geleneklerine en uygun olan yönetim, cumhuriyet yönetimidir" derken çok önemli ve gerçekçi bir saptama yapmıştır. Tarih boyunca bağımsızlığından ödün vermeksizin, her türlü tehdide karşı birlik ve beraberlik duygularıyla kenetlenen büyük milletimiz bu konudaki kararlılığından asla vazgeçmeyecektir. Cumhuriyet, düşünce serbestliğidir, birlik ve beraberliktir, milli iradenin yönetimidir. Cumhuriyet, bizi geleceğe bağlayan en önemli  halkadır, Cumhuriyet yeni ufuklar, aydınlık bir gelecek ve Türk milletinin bin yıllık şanlı tarihinde ulaştığı en parlak, en muhteşem zirvelerindendir. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bize bu topraklarda, bu imkanlarla yaşama imkanını sunabilmek için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum. Hepsinin ruhu şad olsun. Bu duygu ve düşüncelerle, camiam adına tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”