P&G'den Samsunlu çocuklara bilim seti

TAKİP ET

Procter&Gamble , 19 Mayıs 1919'un 100'üncü yılı anısına gerçekleştirdiği 'Gençlik 100 Yaşında' projesi kapsamında Young Guru Academy (YGA) ile iş birliği yaparak 'Bilim Seferberliği' projesine destekte bulundu.

Bilim Seferberliği projesi kapsamında, P&G’nin desteği ile Samsun’da 5 farklı okula, Nobel Ödüllü bilim insanı Prof. Aziz Sancar, Harvard & MIT Prof. Mehmet Toner, Psikolog ve Yazar Prof. Doğan Cüceloğlu danışmanlığında hazırlanan bilim seti armağan edilecek.
Kendisi de Samsunlu olan P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “P&G olarak, YGA tarafından başlatılan ve çocuklarımıza en son teknolojiyi ulaştırmayı hedefleyen bu projeye, Samsunlu çocuklar için katkı sunmak istedik” dedi.
Türkiye hızlı tüketim sektörünün lideri ve markalarıyla yıllardır Türk tüketicilerinin yaşamlarına değer katan Procter&Gamble (P&G) 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılında başlattığı ve çeşitli zorluklara rağmen alanında başarılı olan gençleri destekleyeceği Gençlik 100 Yaşında projesi yanı sıra; farklı organizasyonlarla da çocukların ve gençlerin geleceğine katkı sunuyor. Bu bağlamda, Young Guru Academy (YGA)tarafından başlatılan ve Türkiye’nin dört bir yanındaki dezavantajlı çocukları teknolojinin son imkanları ile tanıştırmak ve bilimi sevdirmenin hedeflendiği Bilim Seferberliği projesi kapsamında, Samsun’da 5 ayrı okula bilim seti armağan etti.
Nobel Ödüllü bilim insanı Prof. Aziz Sancar, Harvard & MIT Prof. Mehmet Toner, Psikolog ve Yazar Prof. Doğan Cüceloğlu danışmanlığında, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında, ortaokul öğrencilerine yönelik hazırlanan bilim setleriyle öğretmenler, online bir platform aracılığıyla bilim setinin sınıf içi kullanımına dair eğitimlere ve müfredata uygun deney ve proje içeriklerine ulaşabiliyor. Öğrenciler ise ulaşılmaz görünen otonom araba ve robot gibi son teknolojileri bu set ile kendileri üretebiliyor ve merak ettikleri şeyleri, hayal güçlerini kullanarak icatlara dönüştürebiliyor.
Kendisi de Samsunlu olan P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, P&G’nin, 182 yaşında bir şirket olmasına rağmen sürekli yeniliğe ve inovasyona yatırım yapması nedeniyle her daim genç olduğunu vurguladı. Çocukların ve gençlerin küçük yaşlarda bilimle tanışmasının uzun vadede gerçekleşecek önemli başarıların ilk adımı olduğunu ifade eden Turnaoğlu, “P&G olarak, YGA tarafından başlatılan ve çocuklarımıza bilimi sevdirmeyi hedefleyen bu projeye, Samsunlu çocuklar için katkı sunmak istedik. İnanıyorum ki Samsun’dan dünyaya ilham verecek pek çok çocuk yetişecek” dedi.

P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu