SAMKON'dan Büyük Samsun Buluşmasına davet! Samsun Haber

TAKİP ET

SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşçı ve yönetim kurulu üyeleri ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya gelerek bayramın ikinci gününde sabah kahvaltısı düzenledi.

12-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan 'Samsun Tanıtım Günleri' etkinliği çerçevesinde Samsun medyasıyla bayram gününde bir araya gelen SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşçı, etkinlikle ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. 
Samsun'un ve Samsunluların her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu dile getiren Aşçı, "Biz İstanbul'da yaşayan Samsunlular olarak memleketini seven, siyasetten uzak duran sadece Samsunluluk ruhunu oluşturmaya çalışan büyük bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bu sene Samsun'da yapılacak olan TEKNOFEST etkinlikleri öncesinde İstanbul'da yapacağımız bu etkinlik Samsun'a ışık tutacaktır. Bu anlamda tarihi etkinliğimize tüm Samsunluları davet ediyoruz" dedi. 


Samsun'da başta vali olmak üzere belediyelerden ciddi katkı gördüklerini sözlerine ekleyen Aşçı, "Sayın Valimiz Zülkif Dağlı bu etkinliğe büyük önem veriyor. Bu duruş bizi çok onurlandırıyor. Belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, Samsun medyasının büyük desteğiyle İstanbul'da tarih yazmak istiyoruz. İş dünyası ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda ilgi az olsa da sona doğru Samsun iş dünyasını da aramızda görmek istiyoruz" diye konuştu. 
Sivil toplum örgütlerinin bir ilin kalkınmasında ve gelişmesinde çok büyük bir önem taşıdığını ifade eden Aşçı, "Samsunlular olarak Türkiye'de önemli bir güce sahibiz. Bu konfederasyonu ellerimizle kurduk, birlikte büyüttük bundan sonra da Türkiye'nin en büyük hemşeri derneği olarak bir numaraya getirmektir" şeklinde konuştu. 
Aşçı sözlerini şöyle tamamladı: "Samsun medyasına teşekkür ediyorum. Bizi bugün burada yalnız bırakmadınız. Hepinizi İstanbul'da da görmek istiyoruz. 2023 yılında kutlayacağımız Cumhuriyetin 100. yılında SAMKON olarak daha büyük bir hedef koyacağız. Tek amacımız var Samsun'u büyütmek, Samsunluları bir ve beraber tek çatı altında toplayıp Samsunluluk bilincini çocuklarımıza aşılamak ve anlatmak olacaktır."

SAMKONdan Büyük Samsun Buluşmasına davet Samsun Haber