Sampa'dan Yüz Siperi Üretimine Destek

TAKİP ET

Sampa ve Samsun Teknopark işbirliğiyle yürütülen projede, kutsal görevleri başında COVID-19 salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanları için 10.000 adet yüz siperi tutucusu üretildi.

Sampa, dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de hızla yayılmaya devam eden Covid-19 salgınıyla mücadelede sağlık çalışanları için kritik önem taşıyan yüz siperi tutucusu üretti. Samsun Teknopark ve Sampa Ar-Ge Merkezi Camp işbirliğiyle yürütülen projede, kısa sürede kalıp ve ekipman hazırlığı tamamlanarak Sampa Plastik Enjeksiyon Fabrikası’nda 10.000 adet siper tutucu üretildi. Sampa Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Üstündağ ve COO’su Volkan Köseoğlu üretilen siper tutucuları Samsun Teknopark Genel Müdürü Buğra Çolak’a teslim etti. Montajı tamamlanan siper tutucuları ise, mücadelenin önemli kalelerinden Samsun Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere ihtiyaç sahibi kuruluşlara bağışlanarak zorlu koşullarda görevlerini yerine getiren sağlık çalışanlarının mücadelesine destek olacak.

Sampa Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Tarık Altuncu: “Başta sağlık ve lojistik olmak üzere, hayati görevlerini yerine getiren tüm sektör çalışanlarına teşekkürlerimizi sunarım.”

Birliğe ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçtiğimizi belirten Sampa Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Tarık Altuncu: “Sampa olarak bu dünyadaki en önemli görevimizin yalnızca zorlu yol koşulları için parçalar üretmek değil, aynı zamanda zorlu zamanlarda topluma elimizden gelen desteği sunmak olduğuna inanıyorum. Birliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde lojistik sektörünün devamlılığı için aldığımız önlemler çerçevesinde üretimimizi sürdürüyor, bunun yanı sıra sağlık çalışanların yüz siperi ihtiyaçlarına destek olmak için gayretle çalışıyoruz. Başta sağlık ve lojistik olmak üzere, hayati görevlerini yerine getiren tüm sektör çalışanlarına teşekkürlerimizi sunarım,” dedi.

Sampa Hakkında 
Sampa, 1950 yılına dayanan derin üretim tecrübesiyle 100.000 m2’lik bir entegre üretim kampüsünde faaliyet gösteren global bir şirkettir. Sampa, kusursuz tasarımları ve kendi geliştirdiği malzeme ve bileşenlerle Avrupa ve Amerika menşeili ağır vasıtalara, römorklara, otobüslere, ayrıca savunma sanayine, raylı sistemlere ve hafif ticari araçlara uygun, uzun ömürlü ve son derece dayanıklı parçalar geliştiriyor ve üretiyor. Sampa, güvenli üretim yapmak, en iyi ürünleri sunmak ve müşteri memnuniyetini sağlamak için 9 ayrı kalite sistemi uyguluyor. Sampa’nın üretim tesisleri ayrıca üstün kalite ve müşteri memnuniyetini temsil eden Ford Q1 Sertifikası ile ödüllendirilmiştir. Sampa, Samsun’da bulunan merkez ofisi ve fabrikalarından 140 ülkeye ihracat yapmanın yanı sıra ABD, İngiltere ve İrlanda, İtalya, İspanya, Fransa, Avustralya, Meksika, Almanya, Çin, Rusya, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirliği, Nijerya ve Romanya’da ofisleri, depoları ve iştirakleri bulunmaktadır. #WeAreSampa #WeAreUnique #SampaUnique

Sektörün En Gelişmiş Ar-Ge Merkezi
 Sampa’nın 15 milyon dolarlık yatırımla kurduğu Center for Advanced Materials & Parts (Camp) en parlak yeteneklerin yenilikçi bir düşünce yapısıyla aftermarket ve OEM için kaliteli ürünlere hayat verdiği kapsamlı bir Ar-Ge merkezidir. 3.000 m2’lik alana kurulan CAMP yüksek teknolojiye sahip beş birimden oluşuyor: Laboratuvar ve Malzeme Teknolojileri, Ürün Teknolojileri, Mühendislik ve Metot, Kalıp ve Donanım Tasarımı, Fikri Haklar ve Proje Yönetimi. Sampa, kurum içi inovasyonu zirveye çıkarmak hedefiyle şirketin yıllık cirosunun %2,5’ini Camp’e ayırıyor ve bu yaklaşımıyla benzersiz bir konuma sahip.