Samsun 31 Ocak Salı hava durumu ve 5 günlük hava raporu

TAKİP ET

Meteoroloji 10 Bölge Müdürlüğü'nden aldığımız bilgilere göre Samsun'da kar yağışı Çarşamba günü de devam edeceği yönünde.

Meteoroloji 10 Bölge Müdürlüğü'nden aldığımız bilgilere göre Samsun'da kar yağışı Çarşamba günü de devam edeceği yönünde. Perşembe günü havanın açması kar yağışının ise bitmesi bekleniyor. Yetkililer ayrıca buzlanma ve don uyarısında bulunarak vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söylediler.

Yapılan son değerlendirmelere göre ise, Bölge genelinin çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının; Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: 2 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli (40-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.
UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI : Kar yağışının Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (20cm ve üzeri) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, Buzlanma ve don olayı, Çığ tehlikesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bölgemizin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde ise kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, zirai don vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Samsun Hava durumu