Samsun'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji açıkladı

TAKİP ET

Meteorolojiden Samsun'a flaş kar uyarısı Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, Samsunluların beklediği kar yağışının Çarşamba günü olacağını söyledi.

Samsun'un yüksek kesimleri ve ilçelerinde etkisini gösteren kar yağışı Çarşamba günü Samsun merkez'e ulaşması tahmin ediliyor. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, kent merkezinde yaşayan vatandaşların Çarşamba günü  yapılan ölçüm ve tahminlere göre karlı bir sabaha uyanacaklarını söyledi. 

Birkaç gün içerisinde  Samsun ve çevresinin serin ve hava yağışlı hava sisteminin etkisi  altında kalmasını beklediklerini söyleyen Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, "Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının Pazar günnünden itibaren hissedilir oranda 6 ila 8 iç kesimlerde yer yer 8 ila 10 derece azalalarak mevsim normallerinin altında inmesi bekleniyor.  Özellikle şehrin yüksek kesimlerinde ve bazı ilçelerinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Ladik Akdağ'da kar kalınlığı 25 cm'yi buldu" dedi.

Yücel Yüce, vatandaşların  hava durumuyla ilgili ani gelişmeler ve uyarılardan  haberdar olmak meteoroloji web sayfasını ve mobil uygulamayı takip etmeleri gerektiğini belirtti. Yücel ayrıca özellikle yola çıkacakların olumsuz bir durum ile karşılaşmamaları adına saat başı hava durumuna bakmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.  

Kaynak: Samsun Gazetesi

samsun kar