Samsun Akademik Odalar Birlikteliği şiddete sessiz kalmadı

TAKİP ET

SAOB Dönem Sözcüsü Cevat Öncü, artan şiddet olaylarını kınadıklarını belirterek şiddetin önlenmesi konusunda yetkilileri göreve çağırdı. Öncü, "Koruyucu ve caydırıcı tedbirleri hiç vakit kaybetmeden hayata geçirilsin" dedi.

Samsun Akademik Odalar Birlikteliği (SAOB), doktor Ekrem Karakaya ve avukat Servet Bakırtaş'ın görevlerinin başında silahlı saldırı sonucu öldürülmesi nedeniyle basın açıklamadı yaptı. Açıklamaya Samsun Tabip Odası, Samsun Barosu, Samsun Eczacı Odası, Samsun Mali Müşavirler Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odası temsilcileri katıldı.Birliktelik adına  samsun Tabip Odası'nda açıklama yapan SAOB Dönem Sözcüsü Cevat Öncü, şiddetin önüne geçilebilmesi için koruyucu ve caydırıcı tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğini söyledi.
Şiddeti kınadıklarını kaydeden Öncü, "Konya ve İstanbul’da, 6 Temmuz tarihinde biri doktor diğeri avukat olan iki meslek insanı, görevlerinin başında uğradıkları silahlı saldırı sonucu ne yazık ki katledilmişlerdir. Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya, görev yaptığı Konya Şehir Hastanesinin polikliniğinde, kendisini annesinin ölümünden sorumlu tutan bir hasta yakını tarafından saldırıya uğrayarak görevi başında hayatını kaybetmiş, Avukat Servet Bakırtaş ise, İstanbul’da daha önce silahla yaralama nedeniyle hakkında açılan tazminat davasının geri çekilmemesi üzerine, davalı tarafından ofisinde saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmiştir. 
Biri doktor diğeri avukat olan iki yetişmiş meslek insanı görevlerinin bedelini maalesef hayatları ile ödemişlerdir. Samsun Akademik Odalar Birlikteliği olarak, sağlıkta, hukukta ve hayatın her alanında nedeni ne olursa olsun, her türlü şiddete karşı olduğumuzu belirtiyor ve her iki olayı da kınıyor ve lanetliyoruz. Daha önce benzer saldırılar sonucu kaybetmiş olduğumuz Samsunumuzun sevilen doktorları Doktor Kamil Furtun ve Doktor Aynur Dağdemir’i de saygı ve rahmetle anıyoruz.
 Koruyucu ve caydırıcı tedbirlerin yetersiz kalması nedeni ile son yıllarda doktora, eczacıya, avukata, mühendise, mimara ve daha pek çok meslek insanına yönelik saldırılar maalesef artarak devam etmektedir. Bunu üzüntü ile izliyoruz. Devlet otoritesinin, sağlık, hukuk ve tüm meslek alanlarında şiddetin önlenmesi konusunda koruyucu ve caydırıcı tedbirleri hiç vakit kaybetmeden hızla artırmasını ve hayata geçirmesini talep ediyoruz. Bu ve benzer saldırıları gerçekleştirenlerin, yakalanarak, caydırıcı olacak şekilde en ağır cezayı almaları konusunda gerekenlerin yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Samsun Akademik Odalar Birlikteliği şiddete sessiz kalmadı