Samsun Amasya tren sefer saatleri, Amasya Samsun Havza tren sefer saatleri

TAKİP ET

Samsun-Amasya ve Amasya-Havza tren seferleri başladı mı? Samsun-Amasya ve Amasya-Havza Bölgesel tren sefer saatleri detaylar haberimizde.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; Samsun-Amasya ve Amasya - Havza seferlerinin başlayacağını duyurdu. Tren sefer saatleri ise şöyle olacak. Samsun Kalkış 17.30, Kavak varış 18.40 Amasya Varış 20.36, Amasya Kalkış 06.15,Kavak Varış 08.04, Kavak Kalkış 08.05, Samsun Varış 09.24. Sabah saat 06.15'te Amasya'dan kalkacak tren, 09.24'te Samsun'da; 17.30'da Samsun'dan kalkan tren de saat 20.36'da Amasya'da olacak. Amasya Samsun tren bilet fiyatı 35 liralık bilet ücreti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yol iyileştirme çalışmaları nedeniyle ara verilen Samsun-Amasya ve Amasya-Havza Bölgesel trenlerinin 21 Haziran salı günü yarın yeniden seferlerine başlayacağını açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yazılı açıklamada, Samsun-Kalın Demiryolu Hattının iyileştirme projesi kapsamında tren trafiğine kapatıldığı anımsatıldı. Hattaki iyileştirmelerin tamamlandığı vurgulanan açıklamada, “TCDD Taşımacılık AŞ tarafından, yarın Samsun-Amasya ve Amasya-Havza arasında yeniden yolcu taşımacılığına başlanacak. 133 kilometre uzunluğunda olan Samsun-Amasya-Samsun arasında sabah ve akşam olmak üzere günde 2 sefer, 47 kilometre uzunluğunda Amasya-Havza-Amasya arasında ise 6 sefer yapılacak” ifadeleri kullanıldı.
Her iki hatta da 4 vagonlu 262 yolcu kapasiteli raybüslerin kullanılacağı ifade edilen açıklamada, “Raybüste, engelliler için 2 tekerlekli sandalye bölümü, engelli tuvaleti, klima ve ergonomik koltuklarla vatandaşlara konforlu yolculuk imkanı sağlanacak” denildi. Bölgesel trenlerle iki şehir arasındaki ulaşımın rahatlatıldığı aktarılan açıklamada, ilk altı aylık dönemde 5 milyon 301 binden fazla yolcunun bölgesel trenlerle seyahat ettiğini de kaydetti.

2 Vagonlu Amasya-Havza treninin günde 3 gidiş - 3 geliş yapacağı, 4 vagonlu Amasya-Samsun treninin ise sabah Amasya'dan, akşam Samsun'dan kalkış yapacağı belirtildi

Samsun Amasya Yolcu Treni Sefer Saatleri, Havza Amasya Yolcu Treni Sefer saatleri

Samsun Amasya Yolcu Treni Sefer Saatleri