Samsun Atatürk Anıtı'na yapılan saldırıya büyük tepki

TAKİP ET

Samsun'un milli mücadele simgesi olan Onur Anıtı'na halat bağlayıp araçla çekip indirmeye çalışılmasına büyük tepki geldi.

Samsun'da Onur Anıtı olarak bilinen ve milli törenlerin düzenlendiği Atatürk anıtına dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı yapıldı. Saldırganlar, Atatürk’ün üzerinde bulunduğu atın arka bacaklarına ip bağlayıp arabayla çekerek yıkmaya çalıştığı iddia edildi.
Saldırganlar daha sonra ipleri bağladıkları yerde bırakıp kayıplara karıştı. Polis çevredeki mobese kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemede parkın içine giren bir aracın tespit edildiği belirtildi.
Samsun Valisi Zülkif Dağlı parkın etrafındaki kameralarını incelendiğini ve parka gece geç bir saatte giren bir aracın tespit edildiğini ve kısa süre yakalandığı söyleyerek, “Bu saldırı bizim birlik ve beraberliğimize yapılmıştır” dedi. 
Samsun Valisi Zülkif Dağlı, olayla ilgili 2 kişinin tespit edildiğini ve sorgulamasına başlandığını açıkladı.
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken vatandaşlar da Atatürk anıtının etrafında toplanarak çirkin saldırıya tepki gösterdiler. Sivil Toplum Kuruluşları'nın temsilcileri, Siyasi partilerin il başkanları da olayla ilgili olarak basın açıklaması yaptılar.

Samsun Atatürk Anıtına yapılan saldırıya büyük tepki