Samsun Çerkeş Derneği'nden 55'inci yıl anısına Halüj Gecesi, Halüj Gecesi Nedir?

TAKİP ET

Samsun Çerkes Derneği geleneksel halüj gecesi ve sezon açılışı 55'inci yıl kutlaması kültür etkinliği gecesi geniş bir katılım ile Atakum Belediyesi Kültür ve Eğlence Merkezi salonunda düzenlendi.

Düzenlen halüj gecesine Samsun Çerkes Derneği’nde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmış olan Eyüp Baloğlu ile Servet Yıldız’ın yanı sıra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü Köksal Öner ve ayrıca Çerkesler katıldı.

‘1966 YILINDAN BU YANA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM’
Samsun’daki çerkeslerin yoğun ilgi göstererek katılım sağladığı gecede çerkeslere ve etkinliğe katılan tüm kültür severlere konuşan Samsun Çerkes Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Yavuz, “Kültürümüzü korumalıyız, topluma fayda odaklı çalışmalıyız, birlik beraberlik içinde olmalıyız prensibi ile dernek faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Kültür derneklerinin asli görevi kültürü yaşatmak dayanışma sağlamak ve gelecek nesillere en doğru şekilde kültür aktarımı yapmaktır. Bu anlamda derneğimizin kurulduğu 1966 yılından bu yana emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Samsun Çerkes Derneği’nin 55’inci Kuruluş yıldönümünü kutluyor ve toplumumuz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kültüre verilen her türlü destek ülkemizin kültürel zenginliğinin artmasına katkı sağlamaktır. Burada bulunarak bizlere destek veren etkinliğimize katılımda bulunan herkese, Etkinliğimizin gerçekleşmesi sürecinde derneğimize destek veren Atakum Belediye Başkanı Sayın Av. Cemil Deveci’ ye,  Atakum Belediyesi yetkililerine yönetim kurulumuz adına ve şahsım olarak saygılarımı sunuyor teşekkür ediyorum ”diye konuştu.

‘KİMLİK VE KÜLTÜRÜN GELECEK NESİLLERCE DE YAŞATILMAYA DEVAM EDECEK’
Gecede önceki dönem dernek başkanlarından merhum Şahin Konuş anısına eşi Özlem Konuş’a teşekkür ve anısına saygı plaketi verildi. Ayrıca bir önceki dönem dernek yönetim kurulu adına teşekkür plaketini alan Av. Rahşan Erdoğan Yılmaz,“ Dernek faaliyetlerinde dünün gençlerinin bugünün yetişkinleri, bugünün gençlerinin de yarının yetişkinleri olarak varlığını sürdürecek. Kültür mirasının bu şekilde aktarımı ile kimlik ve kültürün gelecek nesillerce de yaşatılmaya devam edecek. Dernek faaliyetlerine destek olmak için mutlaka yönetim kurullarında görev almanın gerekli olmadığı, mevcut yönetim kurullarının derneği yaşatmak adına verdikleri mücadeleye her alanda destek olunması ve ayrıca eşine takdim edilen ödül ile anılan geçmiş dönem dernek başkanlarından merhum Şahin Konuş ’un kültüre verdiği katkıdan da dolayı merhum Şahin Konuş ‘un, ÇETAW Nart Mert Atalay ile birlikte hazırlamış oldukları Çerkes damgalarını konu alan kitabının yakında yayımlanacak. Bu eseri toplumumuza kazandırmış olan arkadaşımız Şahin Konuş’u rahmetle anıyoruz., Toplumumuz kendisini hiçbir zaman unutmayacak Samsun Çerkes Derneği Yönetim Kurulu’na çalışmalarında başarılarak, Başkan Erdal Yavuz, Yönetim Kurulu ve gençlerin ihtiyaç duydukları her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz ”şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER

Samsun Çerkeş Derneğinden 55inci yıl anısına Halüj Gecesi