Samsun Çerkez Derneği'nde söyleşi

TAKİP ET

Samsun Çerkes Derneği'inde düzenlenen aylık kahvaltının bu ayki söyleşi konuğu olan Abaza araştırmacı-yazar Selçuk Sımsım,"Sizlerle birlikte olmamın gururunu yaşıyorum"dedi.

Samsun Çerkes Derneği’nin  her ayın ikinci Pazar günü düzenlemekte olduğu kahvaltının bu ayki söyleşi konuğu Abazaların Politik Tarihi ve Başka Bir Vatanımız Yok adlı kitapların yazarı Selçuk Sımsım idi. 

BİRÇOK SAVAŞA KONU OLAN BİR BÖLGEDİ
Abazaların çok eski çağlardan itibaren Kuzey Kafkasya coğrafyasında varlıklarını sürdürmekte olduklarını söyleyen Selçuk Sımsım,“ Abhazya’nın jeopolitik önemi nedeniyle de her zaman dikkat çeken ve tarih sahnesinde birçok savaşa konu olan bir bölgedir. 30 Eylül 1993 tarihinde bağımsızlığını ilan eden Abhazya Cumhuriyeti’nin bugün geleceğe umutla bakan nesilleri yetiştirmektedir.  Gerek Abhazya’da, gerekse Abhazya dışında yaşayan Abazaların ve Kuzey Kafkasyalıların kardeşlik ruhu içerisinde kültür ve kimliklerinin yaşatılması önemlidir” diye konuştu

KATKILARI NEDENİYLE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Kahvaltının ev sahibi Samsun Çerkes Derneği Başkanı Rahşan Erdoğan Yılmaz da ,”Barış ve kardeşlik içerisinde kültürünü koruyan nesiller yetiştirmenin gerek Kafkasya, gerek Kafkasya dışında yaşamakta olan Çerkeslerin en önemli görevidir. Selçuk Sımsım’a geçmiş ve yakın tarih konusunda yürütmekte olduğu çalışmalar ve topluma katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu gibi ettiklerin kahvaltı ve söyleşilerin her ay farklı konuklar ile devam edeceğiz” şeklide konuştu.
Köksal ÖNER

Samsun Çerkes Derneği