Samsun'da 65 yaş ve üzerindekilere sokağa çıkma kısıtlaması

TAKİP ET

Samsun'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, 65 yaş ve üzerindekilerin 10.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkabileceği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Zülkif Dağlı başkanlığında toplandı. Toplantıda alınan kararlarda, "COVID-19 salgını ile mücadelede, toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonun sağlanması, fiziki mesafenin korunması ve hastalığın yayılım hızının kontrol altına alınması amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirus ( COVID-19 ) Bilimsel Danışma Kurulu’nun önerileri doğrultusunda birçok tedbir alınarak uygulamaya geçirilmiştir.
İlimizde de içinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınmaktadır.
Gelinen aşamada ilimizde vaka sayılarının yükselmesi, bu durumun salgınla mücadeleyi zaafa uğratmaması ve hastalığın yayılma hızını düşürmek, vatandaşlarımızı salgının istenmeyen etkilerinden korumak amacıyla Kurulumuz tarafından il genelinde uygulanmak üzere bir takım ek tedbirler alınma zorunluluğu doğmuştur.
Bu nedenlerden dolayı; Kurulumuzun 10/06/2020 tarih ve 68 sayılı kararında belirtilen; “2- 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10:00-20:00 saatleri arasında sosyal mesafe kurallarına uymak ve maske takmak şartıyla dışarı çıkabilmelerine,” şeklindeki kararının “65 yaş ve üzeri vatandaşların gün içerisinde saat 10:00­-16:00 arasında maske, fiziksel mesafe ve hijyen kurallarına uymaları koşuluyla sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına” olarak değiştirilmesine karar verilmiştir.

Samsunda 65 yaş ve üzerindekilere sokağa çıkma kısıtlaması