Samsun'da Bir Çok Koronavirüs Vakası Tespit Edilen Çağrı Merkezi Kapatıldı İddiası

TAKİP ET

Samsun Kent Haber 'de yer alan habere göre; Samsun'da Çağrı Merkezinde çalışan 19 kişi Koronavirüs'ten hastaneye kaldırıldı iddiası gündeme geldi.

Samsun'da 250 kişinin çalıştığı bir çağrı merkezinde 19 kişinin Korona Virüs şüphesi ile hastaneye kaldırıldığı, 1 çalışanın durumunun ise ağır olduğu gündeme geldi.
Samsun'da faaliyet gösteren bir çağrı merkezinde 19 çalışanın Korona Virüs şüphesi ile hastaneye kaldırıldığı, çağrı merkezinin ise İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından kapatıldığı bildirildi.

19 Nisan tarihinde Samsun'da bir çağrı merkezinde çalışanların sıkış tıkış çalıştıkları ve sosyal mesafe kuralına uyulmadığına dair görüntüler ortaya çıkmış ve bu durum ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sosyal medyadan şikayet edilmişti. Samsun Kent Haber, söz konusu bu çağrı merkezini 16 Nisan tarihinde haberleştirerek, yetkilileri uyarmıştı.
19 kişinin Korona Virüs şüphesi ile Samsun-Gazi Devlet Hastanesine kaldırıldığı o Çağrı Merkezi 16 Nisan'da gündeme gelen çağrı merkezi ile aynı yer mi bilemiyoruz ancak 250 personelin çalıştığı söz konusu çağrı merkezinde de sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı aşikar. 

Hedef Halk Gazetesinde gündeme gelen habere göre 250 kişinin çalıştığı çağrı merkezinde 19 kişi hastaneye kaldırılırken, 1 çalışanın durumunun ağır olduğu ileri sürüldü. Yine aynı habere göre Korona Virüs şüphesi ortaya çıkan ve 19 kişinin hastaneye kaldırıldığı söz konusu çağrı merkezi Samsun İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile kapatıldığı iddia edildi.

Kaynak: Hedef Halk Gazetesi - Samsun Kent Haber