Samsun'da Bugüne Kadar Kaç Vaka Görüldü?

TAKİP ET

Samsun Valisi Osman Kaymak, vaka sayısının azaldığını ancak sıfırlanmadığını belirterek salgının başından beri Samsun'da gerçekleşen vaka ve iyileşen sayısnı açıkladı.

Samsun Valisi Osman Kaymak, sıkı tedbirler alınan 15 il içinde bulunan Samsun'da vaka sayılarının az da olsa görülmeye devam ettiğini ve tedbirlerin aksatılmaması gerektiğini söyledi.

Samsun'da da Türkiye'de de kurallara uyarak salgını bitirmeye çalışıldığını ifade eden Samsun Valisi Osman Kaymak, "Samsun'da az da olsa vaka sayıları görülmeye devam ediyor. Rehavete kapılmadan tedbirleri almaya devam edeceğiz. Maske ve sosyal mesafe en koruyucu iki tedbirler arasında. Tedbirlerin gevşetilmesi için önceki tedbirlere uymamız lazım. Biz tedbirleri ciddiye almazsak ve vakalar görülmeye devam ederse devletimiz tarafından tekrar sıkı kurallar alınmaya devam edecektir. Ben bugüne kadar tedbirlerin başarılı bir şekilde uygulandığını düşünüyorum ve Samsunlulara çok teşekkür ediyorum" dedi.  

Sürecin en başından bu yana toplam vaka sayısının 800'e ulaştığını söyleyen Vali Kaymak, "Vakaların yüzde 90'ı iyileşerek sağlığına kavuştu. Yoğun bakımlarda yatan hasta sayısı oldukça düşük. Toplam vakadan ziyade önemli olan yeni vakanın görülmemesi. Rahat bir şekilde davranabileceğimiz bir duruma henüz gelmedik. İnşallah vakaların da sıfırlandığını duyuracağız" diye konuştu.