Samsun'da kamuda serbest kıyafet uygulaması var mı?

TAKİP ET

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'daki kamu personeli için serbest kıyafet uygulamasına geçildiğini duyurdu. Bunun üzerine bir çok şehirde aynı beklenti oluştu Peki Samsun'da kamuda serbest kıyafet uygulaması olacak mı? diye düşünenlere ise cevap 30 Mart'ta Samsun Valiliği tarafından duyurulmuştu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı serbest kıyafet uygulaması yönündeki açıklamasının ardından Samsun'da da uyguluma var mı diye düşünenler için yaptığımız araştırmada 30 Mart Pazartesi günü böyle bir açıklamanın yapıldığı yönünde. 
 

Samsun Valiliği ise kamuda serbest kıyafet uygulamasını 30 Mart Pazartesi günü duyurmuştu.

İşte o açıklama

"Koronavirüs (Covıd-19) Salgını İle Mücadele (Kılık-kıyafet)
30.03.2020
Çin Halk Cumhuriyeti' nin Vuhan kentinde başlayarak tüm Dünya' yı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Koronavirüs (Covid-19) salgınından Ülkemizi, vatandaşlarımızı ve kamu çalışanlarımızı korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla; Kamu Kurumlarında hizmetleri yürüten personel/yöneticiler (işçi,hizmetli,memur,şef,yönetici) temizlenebilmesi daha kolay ve pratik elbiselerle (tişört, kazak, mont, keten pantalon) Kamu Ahlakını zedelemeyecek ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik hükümlerini çok fazla esnetmemek suretiyle ikinci bir emre kadar hizmetleri serbest kıyafetlerle ifa edebilecektir."