Samsun'da Kısa Çalışma Ödeneğine Kaç Firma Başvurdu, Kısa Çalışma Ödeneğinden Kaç Kişi Faydalandı?

TAKİP ET

Samsun Valisi osman Kaymak Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ)'nün düzenlediği 8. Üniversite Danışma Kurulu Toplantısına katıldı.

Samsun Valisi Osman Kaymak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin 8. Üniversite Danışma Kurulu'nda pandemi sürecinde Vefa grubu tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ve pandemi döneminde devlet tarafından sağlanan sosyal yardımlardan kaç kişinin faydalandığı hakkında bilgiler verdi.

Vali Kaymak'ın verdiği bilgilerin bazıları şöyle:

Toplam 289 Vefa Destek Grubu kurduk ve 3 bin 641 görevli çalışmalara katıldı.

- Bu 2 buçuk aylık süreçte 290 bin çağrıya cevap verdik ve 89 bin vatandaşımızın ihtiyacı karşılandı.

- Yine işlerini kaybeden vatandaşlarımıza Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla biner lira yardım yapıldı ve bu yardımların Samsun özelindeki sayısı 78 bini buldu.

- İlaveten içinde kuru gıda ve temizlik maddeleri bulunan 33 bin 303 koli vatandaşlarımıza dağıtıldı.

44 Bin Kişi Kısa Çalışma Ödeneği Aldı
Biliyorsunuz, ülkemiz genelinde işini kaybedenler için hükûmetimiz kısa çalışma ödenekleri ayırdı. Samsun’da bu ödeneğe başvuran firma sayısı 7 bin küsur, başvuran kişi sayısı 51 bin dolayında gerçekleşti ve 44 bin kişi bu kısa çalışma ödeneğinden faydalandı.

- Haftalık toplanan hatta zaman zaman haftada 2 kez bir araya gelen Pandemi Kurulumuz, vakaların nasıl seyrettiğine ve nerede yoğunlaştığına göre hareket etti.

- Yurt dışından gelen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından bin 383’ü de yurtlarda kaldı.