Samsun'da yaya güvenliği nöbeti!

TAKİP ET

Samsun'da Türkiye'yle eş zamanlı olarak DSİ 7.Bölge Müdürlüğü'nün önünde 'Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz' sloganıyla 'Yaya Geçidi Nöbeti' etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlikte yaptığı konuşmada, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması için İçişleri Bakanlığımız tarafından ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ sloganıyla 2019 yılının ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ilan edildiğini hatırlatan Samsun Vali Vekili Hasan Öztürk, “Biliyorsunuz 6 Şubat 2019 tarihinde de Cumhuriyet Meydanında Valimiz Sayın Osman Kaymak’ın da katıldığı bir etkinlikle bunun startını vermiştik. Bugün yine Yaya Öncelikli Trafik farkındalığını artırmak üzere buradayız. Tüm Türkiye'de olduğu gibi il genelinde de yaklaşık 221 noktada 1.432 kolluk personeliyle ‘Yaya Geçidi Nöbeti’ni başlatmış bulunmaktayız. Bugün 13.00-15.00 saatleri arasında vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, öğrencilerimiz ve kolluk güçlerimiz ‘Yaya Öncelikli Trafik’ denetimi yapacaklar ve bu konunun takipçisi olduğumuzu bir kez daha gösterecekler.” dedi.
Etkinliğe ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İbrahim Güven, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı.