Samsun İl Müftüsünden Önemli Uyarılar; Bu Haberi Okumadan Camiye Gitmeyin

TAKİP ET

Samsun Müftüsü Seyfullah Çakır, Camilerin açılacak olması nedeniyle önemli uyarılarda bulundu.

Samsun Müftüsü Seyfullah Çakır cami ve mescitlerin cemaatle ibadete açılmasına yönelik alınan tedbirleri anlattı.

Cami İçleri Cuma Namazında Kapalı
Camilerin cuma günü kapalı tutulacağını ve iç mekanlara cemaat alınmayacağını ifade eden Müftü Çakır, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında dışarıda camilerin avlusu bahçesi bulunan yerlerde cuma namazı kılınacak, cami avlusu bulunmayan camilerimiz de yine kapalı tutularak, valiliğimizin ve kaymakamlığımızın uygun gördüğü mekanlarda cuma namazı kılınabilecektir” diye konuştu.

Abdesthaneler Kapalı Olacak, Abdest Alarak Gelin
Bu mekanlarda dezenfekte, hijyen, bakım gibi gerekli tedbirlerin alınacağını duyuran Çakır, “Namaz öncesinde ve sonrasında gerekli sağlık kurallarına riayet edilerek bu namazlar ikame edilecek kılınabilecektir. Öncelikli olarak vatandaşlarımızın mutlaka ve mutlaka Cuma namazlarına, öğle, ikindi vakit namazlarına gelirken maskelerini takması, kendi seccadelerini getirmelerini, ortak kullanım alanlarının lavabo, şadırvan, abdesthaneler kapalı tutulacağından mutlaka abdestlerini evlerinde veya uygun mekanlarda alarak gelmeleri önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

Namaz Kılınacak Camiler Hoparlörlerle Anons Edilecek
Namaz kılınacak alanların cami hoparlörlerden duyurulacağını dile getiren Çakır, “Özellikle cuma namazlarımızda alanlar belirli kapasitede olacağından vatandaşlarımızın ilgili kişilerin bilgilendirilmesi doğrultusunda hareket ederek izdihama neden olunmaması çok büyük önem arz etmektedir. Özellikle cuma namazlarında toplu olarak ibadet edilecek cami ve cami avluları, bahçeleri, mekanlar ve açık alanlar, nerede nasıl kılınacağı, mahallerdeki camilerin hoparlörlerinden duyurulacak" dedi.