Samsun Kentsel Haklar ve Hizmetler İzleme Platformu çalışmalarına başladı

TAKİP ET

CEİD İzler Hibe Programı kapsamında finanse edilen Güvenli Kentler İçin Daha Çok İzleme Daha Çok Eşitlik Projesi kapsamında Samsun Kent Hakları İzleme Platformu çalışmalarına başladı.

Karadeniz Yeni Ufuklar Derneğinin yürütmekte olduğu Avrupa Birliği tarafından destelenen CEİD İzler Hibe Programı kapsamında finanse edilen Güvenli Kentler İçin Daha Çok İzleme Daha Çok Eşitlik Projesi kapsamında Samsun Kent Hakları İzleme Platformu çalışmalarına başladı.
Geçen aylarda yapılan eğitimler sonrasında yer alan sivil toplum kuruluşları, belediye temsilcileri ve Kent Konseyi temsilcileri ile birlikte oluşturulan olan bu platform, illerde yapılan kentsel planlamaların eşitlik ilkesine uygun olarak kapsayıcı bir yöntemle belirlenmesi için yol haritası oluşturuyor. Yine proje kapsamında hazırlanan ve Kentsel haklar ve hizmetleri alanında uluslararası norm standart ve göstergelerin yer aldığı rehber doğrultusunda Samsun'da yapılması gereken çalışmaların mevcut durumun haritası çıkartılıyor.
Bu platformda yer alan kadın STK’ları Atakum Kent Konseyi ve kadın meclisi ve Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği temsilcileri ile birlikte yapılan toplantıda Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Atakum Belediyesi'nin çalışmaları mercek altına alıyor.  Toplantıda söz alan Dernek Başkanı Mustafa Kınık, amaçlarının herkes için daha yaşanabilir kentler olduğunu belirterek, "Bu konuda belediyelerimiz ve kent konseylerimize önemli görevler düşüyor." dedi.
Gerçekleştirilen toplantının ardından Samsun Kent Hakları İzleme Platformu üyeleri ziyaretlerine gerçekleştirmeye başladı sırasıyla Canik Kaymakamı ve Samsun Vali yardımcı vekili görevini yapan Mahmut Mahal, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayhan Ergün’e ziyaretler gerçekleştirildi.
Ziyaretlerde Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hicran Karadoğan Kınık proje ve çalışmalardan hakkında bilgi verdi. Özellikle proje kapsamında hazırlanan Kent Hakları İzleme Rehberinin bütün yerel yönetimlerde ve sivil toplum kuruluşlarında bir kaynak olarak bulunması gerektiğini ve çok iyi bir yol gösterici olacağını ifade etti. Yapılan ziyaretlerde Samsun Kent Hakları İzleme Platformu Samsun’un CEMR Avrupa Yerel Yaşamda Kadın – Erkek Eşitliği Şartının belediyeler tarafından imzalanması gerektiği, kadınların güvenliği için duraksız otobüs uygulamasını hayata geçirilmesi gerektiği ve toplumsal cinsiyete duyarlı bütçelemenin gündeme alınması konusunda taleplerini dile getirdi.
Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Hicran Karadoğan Kınık oldukça verimli geçen görüşmeleri Samsun’un kadın dostu kent olması noktasında güzel bir adım daha attık diyerek yorumladı.
 

Samsun Kentsel Haklar ve Hizmetler İzleme Platformu çalışmalarına başladı