Samsun Tarım Lisesi Tarım Fuarı'nda ses getirdi

TAKİP ET

Hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı alanında Veteriner sağlık teknisyeni yetiştiren Samsun'un tek okulu olan Tekkeköy Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katıldığı 5'inci Samsun Tarım Fuarına damga vurdu.

Samsun'da  5’incisi düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı’nın açılışını  Vali Osman Kaymak ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirmişti. Açılış töreni sonrasında protokol üyeleri ve vatandaşlarla beraber fuarda bulunan stantları gezen Vali Osman Kaymak, Tekkeköy Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi standına tam puan verdi.

‘HER ALANDA SES GETİREN OKULUZ’

Samsunun alanında tek okulu olduklarını hatırlatan Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Rahman Köse,” Hatta Karadeniz sahil şeridinde de Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gibi başka bir okul yok. Ayrıca Türkiye’nin sayılı okullarından biriyiz. 1966 yılından beri ülke genelinde hayvancılığa hizmet eden nitelikli eleman yetiştiren bir okuluz. Bu yıl beşincisi yapılan tarım fuarına katılmalarının okulun tanıtımı açısından iyi bir fırsat olduğu, açtığımız stantta gösterilen ilgi beklentilerimizin oldukça üzerinde oldu. Tarım fuarında hem okulumuzun tanıtımını yaparken hem de tarım hayvancılık sektöründeki yeni teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilmeyi, sektörle olan işbirliğini daha da güçlendirmeyi amaçladık. Fuar süresince sektör içerisinde yer alan firmalar ile yapılan görüşmeler, ziyaretlerin sonucunda yeni işbirliği protokolleri yapacağız. Sektördeki gelişmeleri öğrencilerimize aktaracağız ”dedi. 

‘OKULUMUN YANINDA OLACAĞIM’

Eski adıyla Veteriner Lisesi, Atakum Tarım Meslek lisesi olarak da bilinen okulun uzun yıllar müdürlüğünü yapan emekli veteriner hekim Mustafa Aydın,”  Okulumuzun eski idarecileri ile öğretmenlerimizle birlikte Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından açtıkları stanttı ziyaret ettik. Uzun yıllar idareciliğini yaptığım okulun yaptığı işlerden gurur duyuyorum. Bu arada yetiştirdiğimi eski öğrencilerim ile karşılaştım, bu durum beni duygulandırdı. Eski çalıştığı okulunda kurum kültürü oluşturabildiğinden duyduğu memnuniyeti ve emekli olsa da kalben okulunu yanında olduğunu, eğitim öğretimin kalitesinin daha da arttırılması yönünde verdiği desteklerinin devam edeceğini ve şu anda okul müdürü olan İsmail Rahman Köse’ye başarılarının devamını diliyorum ”diye konuştu.

‘HER ZAMAN KENDİME SORDUM’

Okulda görev yapan veteriner hekim Zeynullah Hekimoğlu tarafından tasarlanan ve Hasan Kalaycı tarafından yaklaşık bir senede yapılan maket at, fuar ziyaretçilerinin ilgi odağı oldu. Okul stanttı içerisinde sergilenen at hakkında açıklama yapan Zeynullah Hekimoğlu,” Öğrencilerime nasıl daha faydalı olurum sorusunu her zaman kendime sordum. Ders esnasında pratik uygulama maçlı atı her zaman bulamamaları böyle bir maket atı tasarlamaya beni itti. Büyük bir emekle tamamen el emeği göz nuru dökülerek yapılan maket at Gelemen Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin daha iyi eğitim almalarını sağlayacak. Maket at üzerin de pek çok uygulamaya yapabileceklerini, atın mekanizması sayesinde yatırılabildiğini, tırnak bakımı, enjeksiyonlar, zapturapt gibi pratiği yönelik kazanımlarını öğrencilerimize kazandırılabildiğini aktardım. Hasan Kalaycı ‘’yaptığım maket atın uzun yıllar boyunca eğitimde kullanılacak. Daha iyi veteriner sağlık teknisyeni yetişmesine katkıda bulunmuş olmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum. Yaptığı işin manevi olarak kendisine haz verdiğini, eserinden ayrıca gurur duymaktayım. Değerinin maddi olarak ölçülemeyeceğini fuarda sergi esnasında yapılan beğeniler  tüm yorgunluğumu attı ”dedi.

‘BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATIYORUZ’

Gelemen mesleki ve teknik Anadolu lisesinde görev yapan alan şefi veteriner hekim Hasan Yeşilyurt ise,” Okul olarak yaptıkları ve Ulusal Ajans tarafından desteklenen Erasmus+ projeleri ile geçen yıl 30 öğrencilerimiz yurt dışında 15 gün staj yaptılar. Bu sene içinde toplam 20 öğrencimiz  projeleri kapsamında Hollanda, Avusturya, Macaristan ve Çekya ‘da 15 günlük staj çalışmasına, yine konsorsiyum ortağı olarak katıldıkları diğer bir proje ile 5 öğrencilerimiz  Belçika’da 15 gün staj yapacaklar. Okul olarak yeniliklere açık sektör ile iç içe olmaları, bir ayaklarının sürekli AB ülkelerinde olmalarının mezun kalitesine olumlu etkisi olduğunu bu durumunda istihdamlarının daha kolay olmasını sağladığın, hayvanları seven bu mesleği yapmak isteyen öğrencileri okullumuza bekliyoruz” şeklide konuştu.

Köksal ÖNER