Samsun'un farklı bölgelerinde orman yangınları çıktı - Samsun Haber

TAKİP ET

Bu akşam saatlerinde Türkiye'nin belirli illerinde oluşan şiddetli rüzgan orman yangınlarına sebep oldu. Samsun'un Çarşamba ve Terme İlçelerinde orman yangınları çıktı.

Samsun'da da aşırı lodos orman yangınlarına sebep olduğu belirtiliyor. Sinop, Trabzon ve Amasya'da da akşam saatlerinde orman yangınları çıktı. 
Yangının kesin sebebi araştırılırken kopan elektrik hatlarından çıkan kıvılcımların yangına sebep olabileceğini belirtiliyor. 


Samsun'un Terme ve Çarşamba ilçelerinde de ormanlık alanda henüz nedeni belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangınlar çıktı. Kısa sürede büyüyen alevleri gören mahalleliler durumu Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine kısa sürede intikal eden itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alma mücadelesini sürdürürken, herhangi bir can kaybının olmadığı öğrenildi.  
Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan'da bölgeye giderek yetkililerden bilgi alarak çalışmaları yakından takip etti. 


Başkan Doğan, "Samsun'un farklı yerlerinde ve ilçemizde devam eden orman yangınları bizi derinden üzmüştür. Ekiplerimiz yangının en kısa sürede kontrol altına alınması için çalışmalarını sürdürmektedir. 
Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

Yangınlar ekipler ve vatandaşların katkılarıyla söndürüldü.

Samsunun farklı bölgelerinde orman yangınları çıktı