Samsun'un halka açılan ilk şirketi Ulusoy Un Samsun Gıda Fuarı'nda!

TAKİP ET

Gıda sektörünün Karadeniz bölgesindeki en büyük buluşması olan Samsun Gıda 2018 - Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı, 22 Kasım Perşembe günü TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını 3. kez açmaya hazırlanıyor. Fuara, Türkiye'nin en büyük un üreticilerinden biri olan, Samsun'un ihracat şampiyonu firması Ulusoy Un da 1. salon 2. stantta yerini alacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, KOSGEB ve TÜYAP işbirliği ile hazırlanan Samsun Gıda Fuarı 2018 - Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı 22 Kasım’da 3. kez kapılarını açıyor. 25 Kasım’a kadar sürecek olan fuar, sektörle ilgili tüm üreticilere, toptancı ve perakendecilere, işletmecilere önemli ticari fırsatlar ve iş bağlantıları sağlıyor. Bakliyat, hububat, baharat, yağ, et ve et ürünleri, katkı malzemeleri, süt ve süt ürünleri gibi gıdaya dair her şeyin yer aldığı fuarı, bu yıl yaklaşık 35 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Samsun, Bafra ve Çarşamba Ovaları başta olmak üzere Sinop, Çorum, Tokat, Merzifon, Amasya, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize’ye kadar çok geniş bir coğrafyaya hitap eden fuara, ilk günden beri destek veren Samsun’un ihracat şampiyonu, Samsun’un halka açılan tek firması Ulusoy Un da yine fuarda yerini almaya hazırlanıyor.

Samsun’da yatırımlara devam!

Türkiye’nin 500 sanayi devi ve 500 büyük ihracat firması arasında yer alan ve yıl boyunca Capital, Fortune, Ekonomist gibi önemli ekonomi dergileri tarafından başarılarla taçlandıran Ulusoy Un’un Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, 3. Samsun Gıda Fuarı hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Fahrettin Ulusoy tarafından 1969 yılında Samsun’da kurulan Ulusoy Un, bugün Türkiye’nin 500 sanayi devi ve 500 büyük ihracatçı firması arasında bulunmanın gururunu yaşıyor. Karadeniz bölgesinin en önemli fuarının, şirketimizin de temellerini attığımız Samsun’da geleneksel bir hale dönüşmesi, şehrimiz için önemli bir adımdır. Ulusoy Un olarak geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da fuara destek olmak ve bölgedeki ticaret hacmini geliştirmek için fuarda yerimizi alıyoruz. 6 senedir, Türkiye’nin dünyanın un ihracat şampiyonu olmasını sağlayan sektörümüze yatırımlarımızı da tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Samsun Organize Gıda Sanayi Bölgesi’nde inşaatı devam eden fabrikamızla ilk etapta günde 1200 ton buğday işleyeceğiz. Aynı zamanda fabrikanın yanındaki lisanslı depo yatırımımızla da doğduğumuz topraklara yatırımımızı devam ettiriyoruz” dedi.  

Ulusoy un ne zaman kuruldu?

Fahrettin Ulusoy tarafından 1969 yılında kurulan Ulusoy Gıda, 1989 yılında faaliyetlerine hububat ve bakliyattan mamul un, irmik, makarna ve bisküvi gibi her türlü gıda maddesinin imalatını, ticaretini, ithalat ve ihracatını yapmak üzere Ulusoy Un adı altında devam etmiştir. Ulusoy Un’un Samsun’da 500 ton/gün ve Çorlu’da 400 ton/gün olmak üzere toplam 900 ton/gün buğday işleme kapasiteli iki fabrikası (208.000 ton/yıl un üretimi) ve 100.000 tondan fazla tahıl stoklama kapasitesine sahip silo, depo ve serbest bölge depoları bulunmaktadır. Ulusoy Un’un Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Eren Günhan Ulusoy üstlenmektedir.

Ulusoy Un