Samsun'a Ramazan Bayramı'nda acı haber

TAKİP ET

Samsunlu Şehit Mete Yahşi'nin Cenaze Töreni Belli Oldu... Samsunlu şehit Mete Yahşi'nin cenaze töreni yarın (26.06.2017 Pazartesi) öğle namazına müteakip Samsun Büyük Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra Kıranköy Şehit Mezarlığına defnedilecek.

Samsun İlkadım ilçemiz nüfusuna kayıtlı Şehit Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi, Hakkari’nin Güvendağ Mevkii'nde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan taciz ateşi sonucunda ağır yaralanmış, mütaakiben kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerin taciz ateşi sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi'nin Samsun'daki evinde yas var.
Şehit Yahşi'nin İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi'ndeki baba evine acı haber, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanı Gamze Ayrım, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı ile askeri yetkililer tarafından verildi.
Haberi bayram ziyaretinde alan alan şehidin babası Orhan, annesi Nazmiye ile kardeşleri, gözyaşlarına boğuldu. Aileyi yakınları ve komşuları teskin etmeye çalıştı. 
Evli ve 3 yaşında bir kız çocuk babası şehidin 3 yıllık uzman çavuş olduğu, Samsun'a son olarak 1 ay önce geldiği, Hakkari Dağ Komando Karakolu'nda keskin nişancı görevinde bulunduğu öğrenildi.

Yahşi'nin cenazesinin yarın Büyük Cami'de kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilmesi bekleniyor.
Şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi evli 1 çocuk babası olup, yarın (26.06.2017 Pazartesi) öğle namazına müteakip Samsun Büyük Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra Kıranköy Şehit Mezarlığına defnedilecektir.

Mete Yahşi