Samsun'da 100 baba çocuklarıyla 100 fidan dikti

TAKİP ET

2017 yılında kurulan İlk İş Babalık Platformu, Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın (AÇEV) Baba Destek Programını tamamlayan babalardan oluşuyor.

Çocuğun gelişimi ve bakımında babaların rolü ve önemine dikkat çeken İlk İş Babalık Platformunun odaklandığı en temel amaç ise “ilgili babalık" konusu. İlk İş Babalık Platformu Samsun’da düzenlediği farkındalık yaratan etkinliklerle geleceğe sağlam adımlarla ilerleyen çocukların yetişmesi için daha çok babaya ulaşmayı ve ilgili babalık konusunun tüm Samsun halkı tarafından benimsenmesini ve yaygınlaştırılmasını hedefliyor.

100 BABA 100 ÇOCUK GELECEĞE FİDAN DİKTİ

Yaptığı Baba-Çocuk etkinliklerine bir yenisini daha ekleyen Samsun İlk İş Babalık Platformu, Samsun Orman İşletme Müdürlüğü ve TEMA Vakfı iş birliğiyle, 8 Nisan Pazar günü Samsun’un Atakum ilçesi Kamalı Mahallesinde Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı’nın da katılımı ile baba-çocuk ağaç dikimi etkinliği yapıldı. Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) Baba Destek Programına katılan babalardan oluşan 100 baba, 100 çocuğun katılımı ile gerçekleşen ağaç dikim etkinliğine Samsun Vosvos Kulübü’de katılım sağlayarak etkinliğe renk kattı. Ayrıca babaların çocuk bakım ve gelişiminde sorumluluk üstlenmesinin ve karşılıklı yakın ilişki kurmasının önemine dikkat çekerek farkındalık uyandırmaya çalışan İlk İş Babalık Platformunda yer alan bütün babalar giydikleri tişörtleriyle de mesaj vermeyi unutmadılar.

KUBALI, SAMSUN’DAN TÜM TÜRKİYE’YE ULAŞACAK BİR ADIM

Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı yaptığı konuşmasında “Böyle güzel bir etkinlikle bizleri bir araya getiren İlk İş Babalık platformuna ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada 2 şey yaptık, diktiğimiz fidanlarla Samsun’umuzun geleceğine güzellikler bırakırken çocuğun büyümesinde, gelişimde babanın katkısını ve bu katkının önemi vurgulamak. Böyle etkinliklerle umarım sesimiz Samsun’dan tüm Türkiye’ye ulaşır ve yarınlarımız için bilinçli, geleceği şekillendirecek çocuklar yetiştiren ilgili babaların sayısı dahada artar.” dedi.

AKÇAY, BABA-ÇOCUK İLİŞKİSİ ÇOK ÖNEMLİ

Baba-Çocuk ağaç dikimi etkinliği konusunda açıklama yapan İlk İş Babalık Platformu üyesi Şükür Akçay; "Baba ve annenin çocuk üzerindeki rolleri değerlendirildiğinde genel olarak çocuğun bakımında ve gelişiminde sorumluluğun annede olduğuna dair bir algı var. Babalar çocukların gelişimi ve eğitimi konusunda birinci derecede kendilerini sorumlu hissetmiyor ve ne yapabilecekleri konusunda yeterince bilgi sahibi değil. Oysa yapılan tüm bilimsel araştırmalar çocukların gelişiminde babalarıyla ilişkilerinin çok kritik olduğunu gösteriyor. Babaların çocuklarının sağlıklı gelişimini destekleyecek becerileri kazanmasının önemi dikkat çekilmesi gereken bir husus. Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) Baba Destek Programının amacı da işte burada oraya çıkıyor. İlk İş Babalık Platformu olarak daha çok ilgili babaya ulaşarak çocuğunun bakım ve gelişiminde sorumluluk üstlenen, çocuklarıyla vakit geçiren ve yakın ilişki kuran babaların artmasına destek olmak. Baba-çocuk fidan dikimi etkinliğimize destek vererek katılımı ile bizleri onurlandıran Samsun Vali Yardımcımız Hakan Kubalı’ya, Samsun Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine, TEMA Vakfı temsilcilerine, etkinliğimize renk katarak çocuklarımızın daha eğlenceli vakit geçirmesine vesile olan Vosvos Kulübü Üyelerine, çektiği birbirinden güzel fotoğraflarla yanımızda olan Samsun Fotoğraf Sanatı Derneği’nden (SAMFAD) Yusuf Kılınç’a ve bizlerle birlikte geleceğe fidan diken baba ve çocuklara tüm İlk İş Babalık Platformu üyeleri adına teşekkür ediyorum.” dedi.