Samsun'da 19 Mayıs'ın 102. Yıl Coşkusu

TAKİP ET

Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 102. yılı kutlanıyor. Samsun'da 19 Mayıs kutlamaları sabah 09.00'da Atatürk Anıtı'nda başladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatmak üzere Samsun’a ilk adımı attığı yer olan Tütün İskelesi’nde, Atatürk’ü temsil eden Türk bayrağı asker tarafından karaya çıkarıldı.
Anıta çelenk sunumuyla sabah 09.00’da başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Vali Zülkif Dağlı, anı defterini imzaladı. Anıttaki törenin ardından Tütün İskelesi’ndeki tören alanına geçildi.


Vali Dağlı, protokol üyeleriyle birlikte, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün  19 MAYIS 1919'da Bandırma Vapuru'yla geldiği Samsun'da karaya çıkışını temsilen, şanlı Türk Bayrağımızın Tütün İskelesi'nden karaya çıkarıldığı törene katıldı.


Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığının kurtaracağına inanan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919'da Samsun'da kutlu bir mücadele başlattığını belirten Vali Dağlı, "Her yıl coşkuyla kutladığımız bu bayram, ülkemizin bütünlüğü ve milletimizin birliği noktasında insanımızın, özellikle de gençlerimizin azmine ve kararlılığına işaret eder. Bu bayram her daim yeni bir başlangıç, gençlerimizin artan coşkusu da yarınlarımız için büyük bir müjdedir." dedi.

Samsunda 19 Mayısın 102. Yıl Coşkusu