Samsun'da buzağı kayıplarının önlenmesi konulu panel düzenlendi

TAKİP ET

Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından OMÜ Veteriner Fakültesi işbirliği ile 'Senin Buzağın, Senin Geleceğin' sloganı ile Buzağı Kayıplarının Önlenmesi konulu Panel düzenlendi.

Panele İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail KIRMACI, OMÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat GÜZEL, Prof. Dr. Murat FINDIK, Doç. Dr. Duygu DALĞIN, Doç. Dr. Zehra SELÇUK,  Yetiştirici Örgütlerinin Başkanları ve yetiştiriciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Nail KIRMACI; “2018 yılı, Sayın Bakanımız Ahmet Eşref FAKIBABA tarafından Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Buzağı Ölümlerinin Önlenmesi Yılı ilan edilmiştir. Bu çerçevede yıl içerisinde yapacağımız faaliyet ve çalışmaların ilki olarak bu paneli düzenledik. Amacımız buzağı kayıplarının en aza indirilmesini sağlamak,  dolayısıyla ülkemiz nüfusunun artan et ihtiyacının karşılanması için üretimin artmasını sağlamaktır. Bu nedenle önemli sorunlarımızdan olan buzağı ölümlerini % 5’in altına düşürmek için çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

İl Müdürümüzün konuşmasının ardından, Ondokuzmayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat GÜZEL’in moderatörlüğünde, öğretim görevlileri Prof. Dr. Murat FINDIK, Doç. Dr. Duygu DALĞIN, Doç. Dr. Zehra SELÇUK; Buzağı Ölümlerinin Nedenleri, Gebe Hayvanların ve Buzağıların Bakım Beslenmelerinin Önemi ve Barınakların Hijyen Şartlarının İyileştirilmesi konulu sunumlarını yaparak ilgili soruları cevaplandırdılar.

Toplantı, konuşmacılara plaket takdiminin ardından sona erdi.